Okamura: Není pravda, že chci Romy vystěhovat. Myslel jsem to takto...

02.07.2013 8:54

Dovolte mi, abych se vyjádřil k tomu, jak byly opět v posledních dnech významově posunuty moje výroky o Romech, že prý chci někoho vystěhovávat, což není pravda.

Okamura: Není pravda, že chci Romy vystěhovat. Myslel jsem to takto...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Žádné občany ČR nesmí nikdo z naší země vyhazovat - jde jen o to, že pokud se nějakému národu soužití s Čechy nelíbí, cítí se být dokonce diskriminován, měl by mít šanci zkusit si vybudovat vlastní zemi a ustavit si vlastní pravidla pro soužití s ostatními.

Vím, že mnoho slušných Romů trpí předsudky a rasizmem, ale je to právě díky dvěma věcem: slušní Romové nejsou veřejně téměř vidět a naopak média ukazují jen ty neslušné. Sami úspěšní Romové se ale velmi málo veřejně angažují a spíš se za ostatní Romy stydí.

A to je chyba - musí jít veřejně příkladem a za svůj národ a kulturu se veřejně stavět a ukazovat ji v tom nejlepším světle.

To, co se snažím opakovat je stále to jediné - za to, jak se na mě tváří soused, mohu z velké části i já. A nejbližší pomoc je vždy na konci vlastního ramene, to znamená - vlastní ruce. Romům nejvíc pomůže, když se sami začnou starat o to, aby se změnili ti, co jim kazí pověst, a naopak jim začali být ku prospěchu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu