Okamura: Pane Sobotko, byli to vaši lidé, kteří beztrestně rozkradli naší zemi

27.08.2013 16:49

Vyjádření k dnešním pomluvným slovům předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na adresu našeho hnutí Úsvit přímé demokracie.

Okamura: Pane Sobotko, byli to vaši lidé, kteří beztrestně rozkradli naší zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na sobotním sjezdu ČSSD veřejně pomlouval naše hnutí Úsvit přímé demokracie - je vidět, že mají vzhledem k našemu programu a postojům velký strach, abychom se nedostali do Sněmovny a nezískali tolik hlasů, aby na nás musela stát vláda, doslova o nás dnes Sobotka řekl: „Populisté z Úsvitu budou slibovat ráj na zemi, jen aby získali potřebných pět procent. Malé strany nic nedokážou.“

Pane Sobotko, rád bych Vám připomněl, že to byli vaši lidé, kteří beztrestně sami rozkradli nebo nechali rozkrást naší zemi - z čeho zbohatl Váš premiér Stanislav Gross, který disponuje stomilionovým majetkem, za co sedí stále ve vazbě několik členů Vaší středočeské ČSSD včetně hejtmana Davida  Ratha, z čeho si postavil penzion za 60 milionů Váš ministr a moravskoslezký hejtman Jaroslav Palas, za co byl odsouzený Váš ministr Ivo Svoboda? A to je jen vrcholek ledovce, do korupčních či podezřelých kauz je za uplynulých dvacet let namočeno doslova stovky Vašich členů.

To, že je ČSSD dlouhodobě prolezlá zloději a podvodníky je zcela jasné: jak Grosse, tak Svobodu, si do vlády vybral Váš expředseda Miloš Zeman, Jaroslava Palase a další si vybral do vlády Stanislav Gross a Vladimír Špidla a Davida Ratha s kumpány zatkli za Vašeho vedení strany. A Vy nám tady pane Sobotko chcete nalhávat, že Vy něco změníte, když jste strana doslova prolezlá gaunery a podvodníky?

Je nade vše zřejmé, proč Vaše strana odmítá zavést majetková přiznání i zpětně - narozdíl od návrhu našeho Úsvitu - Vaši vrcholní členové mi doslova na přímou otázku, proč nepodpoří můj návrh, řekli důvod: mnoho Vašich členů totiž nechce přiznat, odkud v minulosti přišli ke svému bohatství, proto Vaše strana nechce navrhnout majetková přiznání i zpětně. Jestli je tady někdo lhář a populista, tak jste to Vy pane Sobotko. Možná, že Vy sám nekradete, ale mlčení ke zlodějnám znamená souhlas, pane Sobotko.

Chápu, že se ČSSD, ODS, TOP09 a SPOZ nelíbí náš program, byla by totiž pro všechny tyto strany katastrofa, kdyby se nám podařilo volby vyhrát a začali bychom realizovat program našeho hnutí, jehož klíčovými body změny směrem k přímé demokracii jsou prosazení zákona o referendu, který občanům kdykoliv přímo umožní vymoci žádané změny, to znamená pomocí referenda prosadit, upravit či naopak zrušit zákon, odvolatelnost politiků, přímé volby poslanců, starostů a hejtmanů a uzákonění jasné osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, soudce, státní zástupce a exekutivu.

Tomio Okamura - senátor a předseda hnutí Úsvit přímé demokracie

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.