Okamura: Politici se dohadují o jménech, ale uniká jim podstata a zájem občanů ČR

14.07.2014 16:09

Výběr eurokomisaře: Úsvit preferuje komisaře pro hospodářskou soutěž nebo pro průmysl a podnikání nebo pro vnitřní trh

Okamura: Politici se dohadují o jménech, ale uniká jim podstata a zájem občanů ČR
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Koaliční rada se dnes opět bude handrkovat o jméno nového českého eurokomisaře. Je to bohužel další díl nekonečného seriálu o tom, jak se politici dohadují o jménech, ale uniká jim podstata a zájem občanů ČR. Nemáme nic proti paní Jourové a určitě by byla vhodnou kandidátkou na post komisaře pro regionální rozvoj. Hlavní problém je ale v tom, že vláda stále ještě nedojednala ani alespoň rámcový okruh konkrétních rezortů, který by měl být České republice svěřen.

Teprve potom bychom měli připravit konkrétní orkuh skutečně silných jmen. Je tu tak reálná hrozba toho, že místo důležitého rezortu s velkým vlivem, skončíme opět v pozici těch, na které "něco zbude". Je přece nesmysl, že si dojednáme jméno našeho kandidáta a pak získáme rezort, kterému vůbec nerozumí. Nejdříve musíme dojednat řádný rezort nebo alespoň určité okruhy rezortů a pak se pojďme bavit o jménech. Přece nemůžeme mít univerzálního kandidáta pro všech 27 pozic. Tak z pozice eurokomisaře opravdu děláme politickou trafiku.

Hnutí Úsvit preferuje, aby Česká republika získala některý z rezortů, který má přímý vliv na unijní legislativu a náš komisař by tak mohl alespoň částečně snížit počet nesmyslných byrokratických nařízení, které se na ČR z Evropy valí. V úvahu tak připadá komisař pro hospodářskou soutěž nebo komisař pro průmysl a podnikání nebo komisař pro vnitřní trh. V tomto smyslu vyzýváme vládu, aby začala ze všech sil jednat.

Konečně by se unijní nařízení přestala schovávat za anonymní úředníky, ale měli bychom konkrétní českou osobu, která nese odpovědnost a také má přímý vliv.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…