Okamura (SPD): Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem

21.10.2020 8:32

Komentář na facebookovém profilu ke koronakrizi

Okamura (SPD): Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem
Foto: repro youtube
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura a europoslanec Ivan David

Pomáhejme si a buďme tolerantní k lidem, kteří mají jiný názor na covid 19, roušky a vládní opatření, než máme my. Všiml jsem si, že okolo covid 19 se mnohdy rozpoutalo něco, co by se dalo nazvat „malou občanskou válkou“. Staří přátelé se hádají a nemluví spolu, hádají se i lidé v rodinách – jen kvůli různým názorům. Myslím si, že nejhorší je, aby se právě kvůli covidu náš národ rozdělil a rozhádal. Podle mě je potřeba diskutovat slušně, věcně, nenadávat si, předkládat argumenty a nebrat argumenty protistrany jako útok proti své osobě. Nesmíme dopustit, aby se kvůli této věci rozbouraly přátelské vztahy mezi lidmi a vznikala nenávist. To by se globalistům líbilo nejvíc, kdyby rozbili náš národ a naše rodiny.

Každý, kdo je například proti nošení roušek, přece nechce, aby staří a nemocní lidé umírali, a naopak každý, kdo je pro nošení roušek, přece není fanouškem totalitního státu, farmauceutické lobby a podobně.

Snažme se naslouchat argumentům toho druhého a debatovat bez emocí a osobního napadání. Chápejme, že i různé skupiny obyvatel mají různý pohled a mají strach – z různých věcí. Někdo má větší strach o své zdraví, někdo zase o svou práci či o svou firmu.

Je patrně logické, že důchodce nad šedesát patrně v průměru bude mít větší obavy z nemoci a bude více podporovat restriktivní opatření. Jinak se na věc třeba bude dívat majitel restaurace, který může zkrachovat a který se společně se svými zaměstnanci může dostat do existenčních potíží. Neříkejme o těch, kteří mají jiný názor, že jsou „blbci“, ale trpělivě diskutujme a předkládejme fakta. Hysterií nic nevyřešíme. Musíme věc řešit racionálně, bez hysterie a fanatismu.

Snažme se být pozitivně naladěni a i když třeba někdo nesouhlasí s názorem svých prarodičů, ať jim zavolá či je navštíví způsobem, aby se cítili bezpečně. Pomáhejme si navzájem. Snažme se čas, který trávíme se blízkými, prožít hezky a kvalitně a nemysleme pořád na covid, ale i na hezké věci, které jsou kolem nás. Nenechme se covidem pohltit. Ve zdravém těle zdravý duch, ale i se zdravým duchem zdravé tělo.

Nenechme se rozdělit a naplnit hněvem. Kdyby se covidu podařilo rozbít naše mezilidské vztahy, naše přátelství a naší lásku, způsobilo by to možná mnohem větší škody než na zdravotním stavu naší populace a stavu naší ekonomiky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách