Okamura (SPD): Vyzývám generálního ředitele, ať přijme pozvání Jaromíra Soukupa

24.10.2019 15:48

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 24. října 2019 k zprávám o hospodaření České televize

Okamura (SPD): Vyzývám generálního ředitele, ať přijme pozvání Jaromíra Soukupa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Já tady musím zareagovat na lež, která tady zazněla z úst generálního ředitele České televize Petra Dvořáka. Tady zazněl citát, že se prý nevyhýbá diskusi. Ale vždyť on se jí přece vyhýbá. Veřejně byl mnohokrát pozván na TV Barrandov, (Smích zprava.) aby vyvrátil do přímého přenosu, do diskuse byl pozván, v přímém přenosu - to mi připadá, že k smíchu není - aby se postavil Jaromíru Soukupovi v přímém přenosu a tam, aby argumentoval, co se týče jejich výtek. A generální ředitel České televize odmítl. Je jedno, co si o tom myslíte, já reaguji na tu větu, že říkal, že se nevyhýbá diskusi. (Zvýšeným hlasem.) Nic víc, nic míň. Vyhýbá se diskusi! A teď, generální ředitel České televize tam odmítl jít, protože by měl argumentačně tak silného soupeře, (Smích v sále.) který je připraven, že by samozřejmě to nebylo pro něj vhodné. A teď tady najednou nabízí jinou diskusi, u sebe na televizi, kterou budou moderovat a témata určovat jeho zaměstnanci, na které má přímý vliv i finančně, i třeba formou odměn a tak podobně. Tak to je představa demokracie České televize.

Takže je to přesně naopak. A naopak já vyzývám generálního ředitele, jestli tedy chce diskutovat, ať přijme pozvání Jaromíra Soukupa a jde do přímého přenosu TV Barrandov, i třeba za přítomnosti pana poslance Juříčka, ať je to na třetí půdě, ať to není u něj. To je spravedlivá nabídka.

A musím se navíc ještě důrazně ohradit proti dalšímu a nejnovějšímu citátu generálního ředitele České televize. Řekl v rozhovoru, že, cituji, přestože Miloš Zeman ani Tomio Okamura nejsou členy našeho fanklubu, dáváme jim šanci promlouvat k jejich voličům. Oni dávají šanci? (Zvýšeným hlasem.) Téměř tři miliony voličů Miloše Zemana a přes půl milionu voličů SPD mu platí koncesionářské poplatky a on nám arogantně dává milostivě šanci? (upozornění na čas) To je neuvěřitelné!

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

16:21 Ryba (ANO): U korespondenční volby existují dvě rizika

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě