Okamura: V Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci

09.12.2017 15:18

Komentář na facebookovém profilu k záměru Andreje Babiše poslat zhruba 200 mil. Kč Libyi na pomoc s řešením migrační krize.

Okamura: V Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Nový premiér Andrej Babiš má záměr poslat zhruba 200 mil. Kč Libyi na pomoc s řešením migrační krize. Neodpověděl však na otázku, na co a komu konkrétně peníze půjdou. Neznáme tak konkrétní cíle nebo projekty. Faktem je, že v Africe peníze z rozvojové pomoci mizí většinou do kapes místních šéfů gangů a politiků a k potřebným se dostane minimum. Vyjádření Andreje Babiše tak vypadá jen na další populistické plácnutí. Zvláště v situaci, kdy česká vláda neustále nadále přijímá muslimské migranty, zcela dobrovolně, mimo kvóty. A proti vůli většiny občanů.

Pomoc zemím jako je Libye, která je de facto hraniční stát mezi Evropou a Afrikou, je podle mého názoru namístě. Ale v Libyi je třeba primárně stabilizovat vojenskou a politickou situaci. Zavést respektovaný stát a pomoci mu při ochraně jeho hranic a při repatriaci migrantů do domovských zemí. To je obrovský úkol, na kterém by se měla podílet celá EU, a na kterém by měl pracovat primárně předseda Evropské komise pan Juncker. Namísto jeho blábolení o navýšení dovozu migrantů z Afriky, což by naopak vlnu migrantů spolehlivě ještě zvedlo.

Naše hnutí SPD jako jediné od počátku prosazuje nulovou toleranci této migrace, zákaz propagace islámské ideologie v ČR a referendum o vystoupení ČR z EU.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

18:14 Hašek (PRO): Věda a výzkum patří pod školství. Ukončete tu šarádu s hledáním ministra

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hledání nového ministra pro vědu a výzkum.