Okamurovci a Zemanovci jdou spolu do krajských voleb

03.05.2016 16:50

Hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD) a Strana práv občanů (SPO) dnes oznámili společnou kandidaturu do krajských voleb.

Okamurovci a Zemanovci jdou spolu do krajských voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Fiala a Tomio Okamura

Zde je projev předsedy SPD Tomia Okamury:

Dámy a pánové, dovolte mi oznámit zcela zásadní spojení pro letošní volby do zastupitelstev krajů - Zemanovci a Okamurovci jdou do krajských voleb společně v koalici v 11 krajích ze 13. Výjimkou bude pouze Zlínský a Pardubický kraj, ve všech ostatních krajích se bue jednat o koalici našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie(SPD) a Strany práv občanů, kde je čestným předsedou prezident Miloš Zeman.

Přes drobné programové rozdíly, nás, Zemanovce a Okamurovce, spojuje několik zcela zásadních věcí.

Jsme jediné dvě strany, které kontinuálně stojí za svým prezidentem Milošem Zemanem.

Jsme jediné parlamentní strany, které věrohodně a dlouhodobě bojují proti muslimské kolonizaci Evropy a České republiky a proti nezákonné migraci.

Jsme také jediné parlamentní strany, které dlouhodobě a věrohodně usilují o skutečnou demokracii v naší zemi, tedy o změnu poltického systému a zavedení přímé demokracie, jak to již dnes, ovšem zatím jen formálně, deklaruje a žádá česká ústava.

Krajské volby proto vnímáme jako celostátní referendum o tom, zda si naši občané přejí demokracii a zda si tu přejí či nepřejí migranty z jiných nepřátelských kultur.

Pokud se komukoli nezdá toto téma krajské, tak jen připomenu, že to budou kraje, které se potýkají a budou muset čím dál více potýkat s problémy usídlování migrantů v regionech, jak jsme to ostatně už zažili v případě města Králíky, Benešova, Havířova nebo Kostelce nad Orlicí, kde jsme úspěšně občany před nezvanými migranty uchránili.

A to vše proto, protože Sobotkova a Babišova vláda proti vůli občanů kývla na bruselské kvóty a další migranty navíc ještě odsouhlasili dobrovolně.

My však prosazujeme nulovou toleranci nezákonné migrace.

Přímá demokracie se týká také samozřejmě vedení krajů, kde by hejtman měl být přímo volený a přímo občany odvolatelný, tak jako tomu je už v mnoha sousedních zemích včetně nám nejbližšího Slovenska. A pochopitelně také prosazujeme, aby měli hejtmani i ministři přímou osobní a hmotnou odpovědnost za svěřené veřejné prostředky.

Dalším silným a nejen krajským tématem je pro nás deprivatizace vodáren a kanalizací, aby se vrátily do rukou samospráv - ať už měst či krajů - a lidé tak přestali být obětmi vyděračských praktik monopolních provozovatelů často ze zahraničí. Voda je náš společný národní poklad a neměla by patřit ani zahraničním ani soukromým majitelům, protože jde o životně důležitou strategickou věc.

Našim společným jmenovatelem je také nepochybně to, že jak jsem už uvedl, jako jediné dvě strany stojíme za naším prezidentem, takže krajské volby tedy bereme také jako referendum o důvěře v ty, kteří stojí za českým prezidentem.

Tomio Okamura – předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…