Opl (Rozumní): Čest všem, kteří položili život při výkonu služby

08.08.2018 4:35

Příslušníkům ozbrojených složek i záchranářům.

Opl (Rozumní): Čest všem, kteří položili život při výkonu služby
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Smrt našich vojáků v Afghánistánu a zármutek jejich rodin jde na vrub politiků a vedení armády. Tři naši vojáci, kteří při výkonu služby položili své životy, byli nepochybně dobří vojáci a děli to, co měli. Ale v Asii, ani nikde jinde mimo náš kontinent naši vojáci být nemají.

Služba v armádě, stejně jako služba v ostatních ozbrojených složkách sebou nese rizika a tím nejvyšším je položení lidského života. To platí samozřejmě i o záchranářích. Záchranáři to mají jasné. Vidí lidi v nouzi v nejvyšší, v ohrožení jejich života a snaží se jim všemožně pomoci včetně rizika nasazení životů. A je lhostejné, jestli ten, kdo potřebuje jejich pomoc se do smrtelného ohrožení dostal přičiněním někoho jiného, nebo svým vlastním. Když položí život záchranář, všichni to vnímají jako obrovskou tragédii. Tragédii, kterou lze z hlediska povahy této práce pochopit.

Smrt kohokoliv z příslušníků ozbrojených složek při výkonu služby je rovněž obrovskou lidskou tragédií jejich rodin a jejich oběť musí být vnímána se vší úctou.

Ale tedy nastupuje hledisko další. A to, zda-li, v tomto případě, naši vojáci měli co dělat v Afghánistánu. A já tvrdím, že neměli.

Politické špičky a zpolitizované vedení armády z touhy po obdivu cizích států vysílají naše vojáky do exotických destinací za stavu, kdy sama armáda přiznává, že není schopna ochránit naši zem před vnějším nepřítelem. To je nepřijatelné a trestuhodné.

Žeňme naše politiky a armádní špičky k odpovědnosti za stav naší armády a smrt našich vojáků. Nepřipusťme frašku, že ti, kteří je poslali na nesmyslnou smrt budou v médiích cosi blábolit, posmrtně je vyznamenávat a ještě si na tom budou honit politické body !

A dobře si všímejme toho, kteří nýmandi s modrou knížkou, lemplové z politických neziskovek a další darebáci začnou vřískat, že je potřeba ještě více našich vojáků kdesi v exotických zemích ! 

Mějme na mysli zničené osudy rodin všech zbytečně padlých minulých, současných i budoucích!

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…