Paroubek: Arbiter elegentiarum Wagnerová

25.06.2015 20:37

Někdejší místopředsedkyně ústavního soudu a nynější senátorka E. Wagnerová je proslulá svou mimořádně aktivní účastí na protiústavním aktu Ústavního soudu v září 2009, kterým tento soud protiústavně zrušil ústavní zákon, jímž bylo umožněno vyhlášení mimořádných voleb do Poslanecké sněmovny v říjnu 2009.

Paroubek: Arbiter elegentiarum Wagnerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Ústavní soud tehdy svým rozhodnutím zabránil jasnému volebnímu vítězství levice a kontinuálnímu politickému vývoji státu po ose levice – pravice. Tím ve svých důsledcích otevřel cestu do politiky takovým dobrodruhům a „novátorům“, jakými jsou například V. Bárta či A. Babiš.

Pokud se dnes E. Wagnerová, hlásná trouba sil pravdy a lásky, snaží moralizovat ve věci rozhodnutí Nejvyššího soudu v případě tří bývalých poslanců ODS a tzv. trafik, je to až trapné. Co jsou, paní senátorko, tři trafiky pro bývalé poslance proti protiústavnímu aktu Ústavního soudu, pod kterým jste na věčné časy podepsaná?
Nemyslím si ani, že jde o „trafikanty“ či rasistického exposlance Chaloupku. Ve skutečnosti se podle mě jedná o snahu „přikrýt“ prokurátora Vrchního státního zastupitelství I. Ištvana, který 13. června 2013 ve spolupráci s ÚOOZ uspořádal monstrakci, díky níž nakonec padla Nečasova vláda.

Nečasova vláda byla nepochybně zcela prohnilá, ale jistě si zasloužila jiný konec nežli prokurátorský a policejní zásah. Jak se ukazuje, v tenatech prokurátorů, vyškolených před tím v USA, zůstala nakonec pouze manželka tehdejšího premiéra J. Nagyová Nečasová s jejími absurdními dary v hodnotě cca 10 milionů korun. Poté, co Nečasová zaplatí darovací daň, zbydou už prokurátoru Ištvanovi pouze oči pro pláč a zřejmě mu bude chybět někdo, kdo by mu řekl: „být na vašem místě, věděl bych, co je třeba udělat.“

Zkrátka si myslím, že senátorka Wagnerová není vhodnou osobou, která by mohla Nejvyššímu soudu dávat lekce z morálky. A je také zajímavé, že tentokrát bývalé soudkyni Ústavního soudu vůbec nevadí, že se rádoby autoritativně vyjadřuje k rozhodnutí nezávislého českého soudu.

Vzpomínám si i na to, jak paní senátorka zcela po právu peskovala prezidenta Zemana za použití mimořádně sprostých výrazů, které vyřkl při svém vystoupení v Českém rozhlase, a jak tato žena podobné výrazy použité jejím politickým přítelem Schwarzenbergem označovala za milou, jakousi aristokratickou libůstku. Zkrátka, když dva dělají totéž, není to totéž…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.