Paroubek: Bohuslav Sobotka v kleštích minulosti

04.04.2014 22:33

K podílu premiéra Sobotky na současné situaci v OKD.

Paroubek: Bohuslav Sobotka v kleštích minulosti
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nepochybuji o tom, že B. Sobotka mohl a měl při privatizaci minoritního podílu státu v OKD Z. Bakalovi udělat více pro ochranu zájmů státu a zejména nájemníků 44 000 bytů OKD. Když jsem před zhruba pěti lety, ještě jako předseda ČSSD, nechal zpracovat analýzu smluv navržených mezi státem a kupcem minoritního podílu v OKD (analýzu zpracovala H. Marvanová), s hrůzou jsem zjistil, jak chatrně jsou zajištěna práva nájemníků bytů OKD na odkoupení bytů za rozumnou cenu. A toho Bakala bezskrupulózně zneužívá.

Snažil jsem se proto zavázat členy tehdejšího vedení ČSSD, abychom celou věc ve prospěch nájemníků řešili v případě, kdy po vítězných volbách (v roce 2010) sestaví ČSSD vládu. Vládu jsem ovšem nesestavoval já, ale Nečas, a Bakala byl spokojen.

Z. Bakala, jak se s jistým časovým odstupem pochlubil v médiích, udělal všechno pro to, abych se českým premiérem znovu nestal. Dal budoucím vládním stranám před volbami v roce 2010 téměř 20 mil. Kč finančních darů a plně k dispozici také svůj tisk

Dodnes si myslím, že rozhodující pro tento postup byla interní informace, kterou dostal od svého dvorního právníka R. Pokorného, kterou ten obdržel od svého osobního přítele B. Sobotky. To byla rána pod pás.

Když mně začátkem tohoto týdne zavolal V. Dolejší z Babišovy MFD s dotazem na duo Sobotka – Pokorný, poslal jsem ho do háje.

Ronění krokodýlích slz nad prodejem OKD A. Babišem a jeho novináři je pochopitelně zcela účelové. Je to marketingová předvolební akce, která může, pokud bude živena v MFD a dalších médiích celých šest týdnů, co zbývají do voleb do EP, zcela destruovat volební potenciál ČSSD.

Spojení velkých peněz, vysoké ústavní pozice a vlastnictví významných médií v osobě A. Babiše je smrtícím koktejlem pro českou demokracii. Na to jsem upozornil již před nástupem Sobotkovo – Babišovy vlády. Dnes to musí být jasné každému, kdo je schopen rozumného pohledu na věc. A to bez ohledu na to, že si myslím, že B. Sobotka ve věci bytů OKD (a možná i celé privatizace minoritního podílu OKD) selhal. Konce budou smutné.

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…