Paroubek: Docent na útěku žádá prezidenta o milost

23.01.2015 12:50

Bývalý poslanec Wolf, který byl za dotační podvody odsouzen k šestiletému odnětí svobody a postupně na něho byl vydán také evropský a světový zatykač, žije již několik let jako psanec a je pouze otázka, ve které zemi a kolik peněz jej stojí změna identity.

Paroubek: Docent na útěku žádá prezidenta o milost
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Možná, že žije v Bolívii, možná v Amazonii a možná jen pár ulic od svého bývalého domu.

Česká policie a stejně tak i zpravodajské služby projevují po celou dobu, která uběhla od Wolfova pravomocného odsouzení a jeho útěku dne 25. ledna 2013, po kterém se po bývalém poslanci slehla zem, pozoruhodnou pasvitu, ba, dalo by se říci, kolosální neschopnost.

Připomínám, že v polovině roku 2008, poté, co se stal obviněným za zpronevěru peněz čerpaných z fondů EU, zběhl Wolf z poslaneckého klubu ČSSD. Věděl, že by podle stanov ČSSD a v souladu s nesmlouvavou praxí tehdejšího vedení ČSSD (kdeže ty loňské sněhy za Sobotkova vedení jsou) musel opustit řady členů ČSSD a byl by také vyzván k odchodu z poslaneckého klubu. V takovém případě by byl ovšem výkonu spravedlnosti poskytnut okamžitý průchod, a tak Wolf řešil celou věc od lesa a stal se hlavní oporou tehdejší Topolánkovy zkorumpované vlády, a vlastně rozhodujícím hlasem ve sněmovně, který ji několik měsíců držel nad vodou…

Co bylo předmětem ujednání mezi šéfy tehdejší pravicové koalice a Wolfem, na základě kterého začal Wolf ze dne na den podporovat Topolánkovu vládu, je zatím nejasné. Pokud ale tehdy někdo Wolfovi sliboval beztrestnost, postupují nyní jeho blíže neurčení příbuzní žádající pro něho po prezidentovi milost, v logice tohoto příslibu.

Wolf se rád stylizuje do pozice politického disidenta, který se stal pronásledovaným v politice a díky tomu byl také odsouzený.

Bude velmi zajímavé vidět, jak na, v podstatě zatím anonymní, žádost o Wolfovu milost zareaguje ministerstvo spravedlnosti a v konečné instanci prezident republiky. M. Zemana si Wolf po odchodu z poslaneckého klubu ČSSD tu a tam brával do úst a odvolával se na něho jako na svého politického guru. Přiznám se, že jsem jejich politickému propojení příliš nevěřil, ale pokud by snad M. Zeman – v rozporu se všemi svými předcházejícími deklaracemi – Wolfa omilostnil, vnímal bych to jako Zemanův morální problém podobného charakteru, jakého byla Klausova tzv. amnestie.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…