Paroubek: Je kvalita potravin opravdu tak nedosažitelná?

04.10.2017 12:39

Vzpomínám si, jak jsem na jedné tiskové konferenci strany LEV21 na jaře roku 2012 v Poslanecké sněmovně ukazoval novinářům dva košíky úplně stejných potravin, které byly nakoupeny v jedné drážďanské samoobsluze a v jedné samoobsluze v Ústí nad Labem, tedy městě vzdáleném od Drážďan jen pár desítek kilometrů.

Paroubek: Je kvalita potravin opravdu tak nedosažitelná?
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

České potraviny byly v tom vzorku základního spotřebního koše, který jsem použil, zhruba o 20 % dražší a bylo na nich viditelné, že jejich kvalita je nižší než u těch německých.

Nevím už, zda tehdy tuto tiskovou konferenci přenášela ČT na ČT24, ale vím zcela nepochybně, že kromě mě a pár mých spolupracovníků téma kvality a ceny potravin tehdy nikoho nezajímalo. Prostě to nebylo politické téma. Proč se z toho stalo najednou teď politické téma, tomu nerozumím, protože věci – tedy ceny a kvalita potravin – se od té doby ve prospěch Česka nezměnily.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Kvalita potravin zde zkrátka byla a je horší nežli v Německu a Rakousku a je asi dobře, že alespoň s nějakým zpožděním české politické strany na toto velké téma reagují.

Půjde však o to, aby po volbách, až se usadí prach rozvířený volební kampaní, si ještě někdo na politické sliby týkající se kvality v ČR prodávaných potravin, vzpomněl…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!