Paroubek: Ministryně financí za všechny peníze

18.05.2015 16:39

Vyjádření Ukrajinské ministryně financí Jareskové, americké Ukrajinky, o tom, že by věřitelé Ukrajiny měli této zemi odpustit dluhy, tedy v první vlně 40 miliard dolarů z dluhů, nebo se budou divit, patří do světa špatných politických žertů. Tento plk je však míněn zcela vážně.

Paroubek: Ministryně financí za všechny peníze
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nicméně podobný špílec je vybídnutím všech těch naivů, kteří si stále ještě myslí, že na Ukrajině jde jen o boj za demokracii.

Podporováni ukrajinskou politickou elitou rozkrádali ukrajinští oligarchové téměř 25 let stát, a teď, když je Ukrajina téměř v bankrotu, chtěli by její finance oligarchové a jejich političtí spojenci pověsit na krk mezinárodnímu společenství.

Západ Ukrajinu zcela hloupě používá jako tlustý klacek na Putinovo Rusko a Putin by musel být hloupý, pokud by ještě v tuto chvíli o Ukrajinu stál. Američané, z pro mě nepochopitelných důvodů, chtějí Ukrajinu zatáhnout do NATO, přičemž tato země nesplňuje ani politické, ani ekonomické standardy obvyklé pro vstup zemí do NATO.

Cena, o které dnes ukrajinská ministryně financí hovoří, tedy odpusťte nám 40 miliard dolarů, je jen první sponzorskou dávkou z těch, které by v příštích letech následovaly.

S dnešním politickým vedením z pozadí řízeným oligarchy nemá Ukrajina šanci se reformovat. Nemá šanci ozdravit své finance.

Ukrajinská ministryně financí by se, jako jeden z čelních politických představitelů Ukrajiny, měla snažit udělat vše proto, aby se podařilo zastavit pokles ukrajinské ekonomiky.  V prvním čtvrtletí prohloubila ukrajinská ekonomika svůj pokles z  -14,8 % dosažených ve IV. kvartálu loňského roku na -17,6 %. Za loňský rok klesla Ukrajinská ekonomika o 6,8 %. A letos sešup ještě pokračuje.

Oproti Janukovyčově éře, kdy ukrajinská ekonomika dokonce rostla, je to opravdu nevídaný sešup. Tehdejší doba je proti dnešku zlatým věkem ukrajinské ekonomiky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě