Paroubek: Ministryně financí za všechny peníze

18.05.2015 16:39

Vyjádření Ukrajinské ministryně financí Jareskové, americké Ukrajinky, o tom, že by věřitelé Ukrajiny měli této zemi odpustit dluhy, tedy v první vlně 40 miliard dolarů z dluhů, nebo se budou divit, patří do světa špatných politických žertů. Tento plk je však míněn zcela vážně.

Paroubek: Ministryně financí za všechny peníze
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Nicméně podobný špílec je vybídnutím všech těch naivů, kteří si stále ještě myslí, že na Ukrajině jde jen o boj za demokracii.

Podporováni ukrajinskou politickou elitou rozkrádali ukrajinští oligarchové téměř 25 let stát, a teď, když je Ukrajina téměř v bankrotu, chtěli by její finance oligarchové a jejich političtí spojenci pověsit na krk mezinárodnímu společenství.

Západ Ukrajinu zcela hloupě používá jako tlustý klacek na Putinovo Rusko a Putin by musel být hloupý, pokud by ještě v tuto chvíli o Ukrajinu stál. Američané, z pro mě nepochopitelných důvodů, chtějí Ukrajinu zatáhnout do NATO, přičemž tato země nesplňuje ani politické, ani ekonomické standardy obvyklé pro vstup zemí do NATO.

Cena, o které dnes ukrajinská ministryně financí hovoří, tedy odpusťte nám 40 miliard dolarů, je jen první sponzorskou dávkou z těch, které by v příštích letech následovaly.

S dnešním politickým vedením z pozadí řízeným oligarchy nemá Ukrajina šanci se reformovat. Nemá šanci ozdravit své finance.

Ukrajinská ministryně financí by se, jako jeden z čelních politických představitelů Ukrajiny, měla snažit udělat vše proto, aby se podařilo zastavit pokles ukrajinské ekonomiky.  V prvním čtvrtletí prohloubila ukrajinská ekonomika svůj pokles z  -14,8 % dosažených ve IV. kvartálu loňského roku na -17,6 %. Za loňský rok klesla Ukrajinská ekonomika o 6,8 %. A letos sešup ještě pokračuje.

Oproti Janukovyčově éře, kdy ukrajinská ekonomika dokonce rostla, je to opravdu nevídaný sešup. Tehdejší doba je proti dnešku zlatým věkem ukrajinské ekonomiky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…