Paroubek (NS-LEV 21): Prezidentská vláda nemá naši podporu

10.07.2013 12:49

V průběhu posledních třech let jsem opakovaně vyjádřil své přání, aby Nečasova vláda odešla na smetiště dějin. To se nakonec také stalo ve chvíli, kdy jsme tomu pomalu přestávali věřit. Návrat Nečasovy vlády v jakékoliv obdobě je pro nás nepřijatelný a nikdy bychom takovou vládu nepodpořili. Podpořit však nemůžeme ani nově vznikající Rusnokovu vládu, která nese všechny znaky účelovosti a nejlépe ji charakterizuje přízvisko "prezidentská". Je to vláda kámošů, arogance a diletantismu.

Paroubek (NS-LEV 21): Prezidentská vláda nemá naši podporu
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Rusnokova vláda, kterou dnes jmenoval prezident Zeman, nemá zatím v Poslanecké sněmovně prakticky žádné zastání. U některých stran a jednotlivých poslanců možná dojde ke změně názoru, jak to ostatně mnozí začínají dávat najevo, ne tak ale u poslanců LEV 21. Jsme přesvědčeni, že vláda by měla být opřena o politiky zvolené ve volbách a pokud toto není možné, měly by se konat volby předčasné.

Nemůžeme podporovat vládu, jejíž část ministrů či ministryň proslula svou leností, neobratností, chlubením se dary od různých kmotrů či náhlým splacení dluhů připomínající zázrak zjevení Panny Marie ve Fátimě. Mám velké pochybnosti o odbornosti klíčové postavy ve vládě, totiž ministra financí Jana Fischera. Ten může být také náchylný k uspokojování zájmů mocných lobbistických skupin. O porušení zákona používáním volebního účtu ještě včera nemluvě.

Marie Benešová, která bude zastávat post ministryně spravedlnosti, se rovněž sama může potýkat se zákonem. Na úkor občanů Ústeckého kraje totiž zvyšovala v posledních letech svou životní úroveň. Její právní kancelář uzavřela se souhlasem sociálně demokratického vedení kraje v předchozích letech několik smluv za téměř tři miliony korun. Marie Benešová nebyla schopna věrohodně odpovědět na veřejné výzvy, aby sdělila, jakou práci za tyto veřejné peníze odvedla.

I na základě těchto faktů od nás Rusnokova vláda v tuto chvíli nemůže cokoliv očekávat.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…