Paroubek: Protesty z Duchcova se mohou lehce přelít do jiných částí republiky

24.06.2013 14:55

Víkendové protesty radikálů v Duchcově považujeme za velmi vážný projev rostoucí nesnášenlivosti v české společnosti. Bohužel, velkou měrou jsou za tento problém odpovědní politici, a to jak na krajské, tak i na centrální úrovni.

Paroubek: Protesty z Duchcova se mohou lehce přelít do jiných částí republiky
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Podobné extremistické akce mají velký potenciál se rychle přelít i do dalších částí republiky. Pak už ale bude stát řešit skutečně vážný problém. Chci věřit tomu, že se nečeká na první oběti na životech, aby se začal problém reálně řešit.

Problematika romského etnika zdaleka není jen problémem Ústeckého kraje, ačkoliv v posledních letech je problematika soužití majoritního a menšinového obyvatelstva povětšinou skloňována právě v souvislosti se sociálně vyloučenými oblastmi v Ústeckém kraji. Podobných lokalit jsou ale po celé zemi stovky.

Stát musí začít situaci řešit, a o tom hovoří strana LEV 21 již od svého vzniku. V žádném případě nemůže pomoci krátkodobé, tedy represivní řešení. To způsobí pouze další problémy. Jediným možným řešením je dlouhodobá koncepce uplatněná v působení na sociálně vyloučené skupiny obyvatel. Je třeba maximálně pomoci těm skupinám obyvatel, které mají zájem o práci. Je třeba důsledně dbát na dodržování povinné školní docházky dětí. Je třeba vytvářet pracovní příležitosti. Je třeba vhodně řešit problematiku sociálního bydlení. Není třeba vymýšlet nové postupy, lze se inspirovat v zahraničí.

Národní socialisté představili v minulém roce velmi propracovaný program boje proti sociálnímu vyloučení a proti kriminalitě. Navrhovaná řešení, ačkoliv byla uzpůsobena situaci v Ústeckém kraji, lze aplikovat prakticky kdekoliv. Toto naše programové řešení je volně přístupné na internetu a může jej využít vlastně kdokoliv. Lepší zneužít cizí program, než nedělat vůbec nic.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 a poslanec zvolený v Ústeckém kraji  

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…