Paroubek: Realisté bez realismu

20.02.2017 19:15

Designovaný šéf nově utvořené politické formace Realisté – Robejšek přišel s první politickou perlou. Jeho strana – hnutí – předvolební účelový slepenec – slibuje, že prosadí změnu ústavy, zaručující dobudování dopravní infrastruktury v rozsahu 100 km dálnic ročně.

Paroubek: Realisté bez realismu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To je hezké ba zbožné politické přání, které samozřejmě vychází ze společenské potřeby, která si žádá rozšiřování nedostatečné sítě českých dálnic. Ale upřímně, je to přání podobné tomu, když komunisté za starých časů říkávali, že poručí větru, dešti.

Budou také léta, kdy v rozpočtových možnostech státu prostě nebude stavět a dokončit sto kilometrů dálnic ročně. A budou léta, kdy tento úkol nebude možné uskutečnit, protože předchozí vládní administrativy nedokázaly zajistit územní připravenost, projektovou připravenost a potřebnou schvalovací dokumentaci.

A do ústavy se takový návrh hodí zhruba stejně jako zákon na vybudování pražského metra D, tedy „velmi“. Četbou české ústavy se asi tým pana Robejška moc nezabýval. Zdá se zkrátka, že pan Robejšek se se svým návrhem ocitl poněkud mimo mísu. Uvidíme, s čím přijde příště. Snad bude mít při výběru témat větší štěstí…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…