Paroubek: Vysoká volební účast v syrských prezidentských volbách je úspěchem současné vlády

05.06.2014 21:11

V Sýrii včera skončily prezidentské volby, ve kterých dostal nejvíce hlasů, 88,7 %, dosavadní prezident Bašár Asad. K volbám přišlo 11,6 milionů Syřanů, tedy 73 % z celkového počtu registrovaných voličů. Takto vysoká volební účast je překvapivým výsledkem a nesporným úspěchem současné syrské vlády.

Paroubek: Vysoká volební účast v syrských prezidentských volbách je úspěchem současné vlády
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Přizvaní mezinárodní pozorovatelé označili volby za demokratické a spravedlivé, naopak Západ volby neuznal. EU, která podporuje opozici, prohlásila ústy šéfky diplomacie Catherine Ashtonové, že prezidentské volby v Sýrii byly nelegální a podkopávají snahy najít politické řešení konfliktu v Sýrii. Slova Ashtonové jsou velmi diskutabilní. V čem můžou být nelegální volby, když se jich zúčastní tři čtvrtiny voličů? Připomínám, že účast voličů byla zhruba stejná jako v nedávných volbách na Ukrajině. Stejně jako na Ukrajině kyjevská vláda ani Asadovo vedení nekontroluje dění v celé zemi.

Valnou část „syrské“ opozice, jak známo, tvoří zahraniční žoldáci, kterým zbraně dodávají země, mající různé důvody ke svržení současného syrského režimu. Mezi těmito důvody však nikde není uváděná „demokratizace Sýrie“.

Zřetelné úspěchy Asadova režimu na bojištích v poslední době byly teď potvrzeny pozoruhodným volebním úspěchem syrského prezidenta. Západ by měl okamžitě přestat s materiální podporou militantních náboženských fanatiků proti legální a sekulární vládě Sýrie, kterou, jak se ukazuje, podporuje zdrcující většina syrského obyvatelstva. Také česká vláda by měla říci k celé věci své stanovisko.

Jiří Paroubek, expremiér a předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…