Pastuchová (ANO): V sociální oblasti má Česká republika stále co dohánět

17.10.2019 7:32

Poslankyně za Liberecký kraj Jana Pastuchová (ANO) se stala předsedkyní Výboru pro sociální politiku Parlamentu ČR. Ve funkci ji potvrdila poslanecká sněmovna.

Pastuchová (ANO): V sociální oblasti má Česká republika stále co dohánět
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Mgr. Jana Pastuchová (ANO)

V sociální oblasti má Česká republika stále co dohánět. Ráda bych se zaměřila na několik témat, mezi která například patří rodinná politika a fungování lékařské posudkové služby. Do konce roku bychom měli také řešit novelu zákona o sociálních službách a zákon o zálohovaném výživném. Práce tedy budeme mít opravdu hodně.

Za velikou výzvu považuji spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR. S paní ministryní Maláčovou se v mnoha názorech rozcházíme. Věřím však, že se nám vždy podaří najít nějaký kompromis a výbor bude pro ministerstvo partnerem, nikoliv protivníkem. Cíl máme přeci stejný.

Díky bývalé předsedkyni Radce Maxové mám na co navazovat. Členkou výboru jsem byla i v předchozím volebním období, takže jeho práci detailně znám.

Činnost poslaneckých výborů a komisí považuji za naprosto zásadní. Skutečně se tam pracuje, a to bez ohledu na politickou příslušnost a bez politických divadel pro kamery. Roli předsedkyně Výboru pro sociální politiku proto přijímám s velikou pokorou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…