Pekarová Adamová (TOP 09): Grilovačka jako ukázka diskuse i spolupráce

04.09.2017 10:05

Demokracie je tím pevnější a stabilnější, čím hustší je předivo občanské společnosti v jejích nejrůznějších zájmech, říká volební program TOP 09. Potvrzením, že strana svými idejemi opravdu žije, bylo sobotní setkání politiků, podporovatelů a příznivců TOP 09 v ruprechtické restauraci U Kudrnáče.

Pekarová Adamová (TOP 09): Grilovačka jako ukázka diskuse i spolupráce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Pestrou skupinu lidí různých generací, povolání i zájmů, kteří se sešli na sobotní grilovačce v Ruprechticích, spojuje společný názor na to, jak by Česko mělo vypadat a prosperovat – a jak to zařídit. Desítky podporovatelů a příznivců TOP 09 se v přátelské letní atmosféře potkaly a poznaly s místopředsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou, volebním lídrem v Libereckém kraji Václavem Horáčkem i dvojkou krajské kandidátky Františkem Gáborem.

„Byla to chvíle odpočinku mezi náběhovou a ostrou fází kampaně, ale také poděkování našim příznivcům za to, že s námi vydrželi i v době, kdy jsme byli pod velkým tlakem ze strany hnutí ANO. A kdy to bylo lidsky docela těžké,“ říká válečný veterán František Gábor, který setkání spoluorganizoval a který jako liberecký zastupitel dlouhodobě kritizuje způsob práce ANO: „Krize ve vedení města zřetelně ukazuje, že v tomto jednonázorovém hnutí se žádné odlišnosti nenosí,“ shrnuje František Gábor a připomíná hodnoty TOP 09, stojící na výroku T. G. Masaryka, že „demokracie je diskuse“.

I v uvolněné atmosféře sobotního setkání bylo znát, že volby se blíží a předvolební boj se přiostřuje. Nejčastěji se opakovalo konstatování, že dlouhodobý postoj TOP 09 k vládnímu ANO byl od začátku správný, což nyní dokazují kauzy jejího předsedy.

Přes vážné tóny ale bylo setkání členů a podporovatelů TOP 09 spíše příjemným dovolenkovým setkáním, z něhož si jeho spoluorganizátor František Gábor odnesl dojem, že „lidé mají chuť pracovat a těší se na kampaň.“ Místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová zase ocenila, že „liberečtí kandidáti berou vážně to, co hlásají, ovšem kampaň a sami sebe berou s nadhledem, a velmi jim držím palce.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…