Peksa (Piráti): Nenechme si vzít svobodný internet

16.10.2018 19:16

V září schválil Evropský parlament kontroverzní směrnici o autorském právu na jednotném digitálním trhu, proti které protestovali nejenom Piráti, ale i tisíce obyvatel z celé Evropské unie.

Peksa (Piráti): Nenechme si vzít svobodný internet
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

O finální podobě nyní jedná tzv. trialog, tedy úředníci Evropské komise, poslanci Evropského parlamentu a ministři či vysocí úředníci předsedající země EU. Následně bude návrh postoupen finálním připomínkám a schvalování.

Pokud směrnice projde, započnou diskuze k implementaci na národní úrovni. Další jednání pak proběhnou nejen na úrovni Evropské unie, ale i s Vládou České republiky. Vzhledem k tomuto posunu spouští Piráti v rámci kampaně Zachraň internet novou podobu webu www.zachrainternet.cz s aktualizovanou sekcí argumentů, přehledem hlasování a informacemi o dalším postupu.

„V posledních týdnech je svoboda internetu pod tlakem orgánů EU. Proto stále sledujeme legislativní postup směrnice o ochraně autorských práv na jednotném digitálním trhu. Rozhodli jsme se hromadit informace, články a argumenty a k tomuto účelu jsme aktualizovali web www.zachraninternet.cz. Díky pirátské europoslankyni Julii Redě jsme často první, kdo o aktualitách informuje. Na výboru i na plénu Poslanecké sněmovny ČR budu nadále prosazovat svobodný internet, který je zárukou svobodné, vzdělané a propojené společnosti,“ říká pirátský poslanec Mikuláš Peksa.

Piráti vyzývají občany, aby kontaktovali své zastupitele na národní i evropské úrovni. Na aktualizovaném webu mají zájemci možnost získat veškeré informace o směrnici a sledovat další vývoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.