Piráti: Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano

18.09.2019 13:05

Piráti otevřeli ve Sněmovně debatu o současném rámci a budoucím vývoji právní úpravy v oblasti konopí. Diskuze se netýkala jen novely, umožňující rekreační využití, kterou předložili Piráti už v minulém roce, ale rovněž léčebného využití a případné komerční legislativy.

Piráti:  Budoucnost konopné legislativy s přispěním expertů? Říkáme ano
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti pokračují ve snahách o nápravu konopné legislativy. Z toho důvodu pozvali ke kulatému stolu experty z řad lékařů s praktickými zkušenostmi a zástupce pacientů či komerčních subjektů. Při této příležitosti zároveň založili expertní skupinu, která se bude zabývat budoucími výzvami konopné legislativy.

„Naše dosavadní snahy o posun v konopné legislativě se dosud u vlády nesetkaly s pozitivní reakcí. Doufáme, že prostřednictvím rozvoje spolupráce s odborníky budeme schopni přesvědčit premiéra Babiše a ostatní zástupce vlády, kteří tak rádi deklarují, že jejich představa řízení země předpokládá právě aplikaci názorů expertů,“ komentuje pirátský poslanec a expert na problematiku konopí Tomáš Vymazal.

„Chceme, aby se stala transparentní tvorba legislativy a strategických dokumentů s přispěním odborníků a široké veřejnosti běžnou praxí. Tento postup budeme v budoucnu aplikovat například i na oblast prevence a minimalizace rizik,“ dodává garant programového bodu Psychotropní látky Janka Michailidu.

Členy expertní skupiny budou mimo jiné i Radovan Hřib z Fakultní z Nemocnice u Sv. Anny, advokát z advokátní kanceláře Havel & partneři František Korbel či například bývalý ředitel Státního ústavu pro kontrolu léčiv Martin Beneš a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

18:09 Brázdil (ANO): Nechci, aby se vůbec v naší republice něco takového se prodávalo

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…