Piráti: Rezignace ministra Krčála je správným krokem

17.07.2018 17:27

„Kompetence a důvěryhodnost jsou pro obsazení ministerského křesla klíčové. Dnešní odstoupení ministra Krčála dokazuje personální vyprázdněnost současné vlády i neschopnost předsedy vlády, ale i vedení sociální demokracie, dosadit do čela důležitých resortů kompetentní osoby,” reaguje na dnešní odstoupení ministra práce a sociálních věcí předseda Pirátů Ivan Bartoš. Piráti také upozorňují na celou řadu agend, které by měl resort řešit spíše než personální krize ve vedení.

Piráti: Rezignace ministra Krčála je správným krokem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Plagiátorství je velký politický problém politiků, kteří své tituly získávali spíše pro formu a je na místě, že ministr Krčál svou funkci složil. Sociálnědemokratický ministr vnitra Chovanec z předchozí vlády tolik sebereflexe neprojevil. Už od voleb tu probíhá řada jednání o obsazení ministerstev, za osm měsíců ale nebyly strany schopné dodat kvalitní a kompetentní osobnosti. I sociální demokraté měli dostatek času. Ukazuje to špatnou personální práci ze strany Andreje Babiše i předsedy sociálních demokratů Jana Hamáčka. Oba dva tahají kandidáty náhodně z klobouku. Celková bilance není dobrá - dva posty pro Hamáčka, chvíli před žádostí o důvěru vlády rezignace Taťány Malé a týden po získání důvěry další personální změna,” komentuje Bartoš.

„Ministerstvo práce a sociálních věcí je pro občany v ČR stěžejní a řeší se tu zcela zásadní témata, jako je dostupné bydlení, příspěvky pro rodiny a matky s dětmi, či kvalita sociálních služeb. Je nezbytné, aby takto široký resort řídil někdo, kdo jej dokáže kompetenčně pokrýt,” upozorňuje Bartoš.

„Máme obavy o eNeschopenku, transformaci ústavů v Pardubickém kraji i jinde a o podporu sociálně aktivizačních služeb. Jana Maláčová, která má Krčála nahradit, za sebou nemá žádné výrazné úspěchy. Je tak otázkou, jak se osvědčí v řízení tak velkého a složitého úřadu. MPSV přitom bude muset mít velmi silnou pozici, aby chystaný zákon o sociálním bydlení provázalo s poskytováním sociálně aktivizačních služeb a komunitní prací,” komentuje místopředsedkyně Pirátů a Výboru pro sociální politiku Olga Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…