Plamínková (STAN): Rada rozhodla o provozovatelích dvou sběrných dvorů

18.11.2016 10:40

Rada hlavního města Prahy rozhodla o uzavření smluv s provozovateli dvou sběrných dvorů. Provozovatelem sběrného dvora hl. m. Prahy v ulici Voctářova v Praze 8 se na období od 1. ledna 2017 do 31. prosince 2018 stane společnost IPODEC-Čisté město za nabídkovou cenu 10 030 700 Kč bez DPH, Sběrný dvůr hl. m. Prahy v ulici Podnikatelská v Praze 21 bude ve stejném období spravovat společnost VS-EKOPRAG za nabídkovou cenu 3 694 020 Kč bez DPH.

Plamínková (STAN): Rada rozhodla o provozovatelích dvou sběrných dvorů
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Sběrné dvory hl. m. Prahy patří mezi stěžejní součásti komplexního systému nakládání s komunálním odpadem v hl. m. Praze. V roce 2015 bylo na území města provozováno celkem 20 sběrných dvorů, vybralo se zde 70 260 t komunálních odpadů a sběrné dvory navštívilo 350 556 občanů hlavního města. Tři sběrné dvory vybudovalo hlavní město Praha – jedná se o sběrné dvory Zakrytá (MČ Praha 4), Voctářova (MČ Praha 8) a Podnikatelská (MČ Praha 21).

„Schválením smluv s provozovateli dvou sběrných dvorů bude plynule zajištěn odběr komunálního odpadu pro obyvatele v městské části Prahy 8 ve Voctářově ulici a v Praze 21 na ulici Podnikatelská. U obou sběrných dvorů dojde k prodloužení o dva roky,“ dodala radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.