Podstawka (ANO): Bohumínská ulice v Ostravě je zmodernizovaná

10.11.2022 12:18

Důležitá dopravní tepna v Ostravě, Bohumínská ulice (II/477, II/647), která prochází centrem krajského města a dopravně ho propojuje s Vratimovem a dálničním přivaděčem silnice D47, je po rekonstrukci.

Podstawka (ANO): Bohumínská ulice v Ostravě je zmodernizovaná
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Stavba byla zahájena na letos na jaře a byla rozdělena do dvou částí. Zároveň byly opraveny také čtyři mosty. 

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Stavební práce se prováděly za částečného omezení provozu na komunikaci. Když bylo potřeba, byla auta převedena také do obousměrného provozu, v určitých fázích si práce vyžádaly i úplnou uzavírku. Děkuji řidičům, že tudy jezdili s pochopením situace, opatrně a ohleduplně,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka s tím, že náklady na rekonstrukci, které přesáhly bezmála 120 milionů korun, jsou z 85 procent spolufinancovány z Evropského fondu pro regionální rozvoj, z pěti procent ze státního rozpočtu, deset procent půjde z rozpočtu Moravskoslezského kraje. 

„Bylo nutné modernizovat vozovku a stavební objekty, které na ni navazují. Využili jsme technologii recyklace podkladní vrstvy vozovky za studena a položili také nové asfaltové vrstvy vozovky, které byly mimo jiné vyztuženy geomřížemi. Ty mohou zabránit tvorbě vyjetých kolejí a trhlin na vozovce. V rámci stavby jsme vyměnili také nevyhovující povrch několika trolejbusových zastávek. Modernizace silnice zahrnovala i výměnu silničního odvodnění, obrub a bezpečnostního zařízení, tedy svodidel, směrových sloupků a dalších. Kromě modernizace silnic jsme zrekonstruovali i čtyři mostní objekty,“ dodal ředitel Správy silnic Moravskoslezského kraje (SSMSK) Tomáš Böhm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit: Nestát stranou a nečekat, jak to všechno dopadne

8:19 Lachnit: Nestát stranou a nečekat, jak to všechno dopadne

V areálu hřbitova u krematoria v Praze-Motole se v pátek 10. května konalo Pietní shromáždění k uctě…