Pražák (KDU-ČSL): Ostravský plán začleňování zlepší situaci na ubytovnách, zadluženost i problematické děti

13.06.2015 10:17

Ostrava a Agentura pro sociální začleňování vytvořily plán pro řešení sociálních problémů ve městě

Pražák (KDU-ČSL): Ostravský plán začleňování zlepší situaci na ubytovnách, zadluženost i problematické děti
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Zastupitelé města Ostravy tento týden schválili Strategický plán sociálního začleňování Ostrava, který bude pro období nejbližších tří let podrobnou strategií města pro řešení problémů spojených se sociálním vyloučením. S přípravou plánu pomohl městu v rámci tříleté spolupráce Odbor pro sociální začleňování (Agentura) Úřadu vlády ČR, který spadá pod ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiřího Dienstbiera.

Plán na roky 2015 - 2018 počítá se získáním více než 900 milionů korun ze tří operačních programů evropských fondů. Díky nim by v Ostravě mělo být například zrekonstruováno nejméně 200 sociálních bytů a vznikne téměř 250 pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané nebo 8 sociálních podniků.

Strategický plán sociálního začleňování se pro Ostravu stává ústředním dokumentem pro čerpání finanční podpory ze tří operačních programů evropských strukturálních a investičních fondů (z Operačního programu Zaměstnanost, z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání a z Integrovaného regionálního operačního programu).

„Plán a aktivity, které jsou v něm obsažené, přímo podpoří téměř 9 tisíc lidí. Zaměřuje se na občany města, kteří se z různých důvodů ocitli nebo ocitnou v situaci ohrožení sociálním vyloučením. Tito lidé se potýkají s problémy, které sami neumějí efektivně řešit: se zadlužeností, s podstandardním bydlením, nezaměstnaností, nedostatečným vzděláním, s problémy dětí ve školách, nedostatkem právního povědomí. Naplánovaná opatření zlepší situaci ve vyloučených lokalitách, ubytovnách a v jejich okolí, ale pomohou také mnoha dalším obyvatelům Ostravy“, říká náměstek primátora, pan ing. Zbyněk Pražák, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!