Přeček (SPO): Genderové audity a jiné ptákoviny

21.09.2017 10:27

Naprosto chápu a podporuji v tomto ohledu Poláky, kteří se opět postavili proti vedení EU, která je kritizuje kvůli údajné diskriminaci žen, protože mohou odcházet do důchodu dříve než muži.

Přeček (SPO): Genderové audity a jiné ptákoviny
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

EU se nám snaží vnutit nejrůznější ideologie, které popírají zdravý selský rozum. Za sebe říkám NE děkuji. I proto náš zastupitelský klub na posledním jednání zastupitelstva Moravskoslezského kraje inicioval diskuzi a následně nepodpořil bod týkající se dotace na genderový audit KÚ MSK, který by měl navrhnout "opatření", strategii a Akční plán.

Co může být výsledkem takovýchto auditů? Ano někdo říká, že genderový audit je klíčový nástroj implementace rovných příležitostí ve firmě či instituci a má pouze doporučující charakter. Tyto věci však řeší Zákoník práce, Zákon o zaměstnanosti, Antidiskriminační zákon, zákon týkající se inspekce práce a další. Navíc zastoupení žen a mužů v jednotlivých profesích a na jednotlivých úrovních rozhodovacích procesů nebude nikdy srovnatelný, jelikož jsou práce, kde jaksi z obyčejné lidské přirozenosti převládají muži nebo ženy, ať už je to dáno fyzickými dispozicemi či oblibou těch či oněch oborů.

Dodržujme zákon a stávající legislativu a nevyhazujme finanční prostředky za zbytečnosti. Používejme hlavu a zdravý selský rozum a nenechme se oblbovat vším, čím nás dnes EU krmí.

Za nedlouho na benzinových pumpách namísto 95 NATURAL, DIESEL budou obrázky koleček, čtverečků a kosočtverců. Nejsme ovce! Nebo je to příprava pro "inteligenty", kteří nás přicházejí obohatit? To opravdu chceme?

Ing. Radim Přeček, SPO Moravskoslezský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …