Premiér Babiš: Kdybych věděl, co mě čeká, asi bych do toho nikdy nešel

12.05.2018 13:06

Komentář na facebookovém profilu k šestým narozeninám hnutí ANO 2011

Premiér Babiš: Kdybych věděl, co mě čeká, asi bych do toho nikdy nešel
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Je to přesně šest let, co jsme se stali oficiálně hnutím ANO 2011. Možná si někdo z vás ještě pamatuje, kdo seděl v přípravném výboru. Byl tam nějaký Babiš, pak Anička Veverková, na kterou už nám nezbývá než s láskou vzpomínat, protože tragicky zahynula, pak Richard Brabec, Dan Rubeš a Jiří Haspeklo.

Můj kolega Jarda Faltýnek mi tehdy opakoval, ať to nedělám. Že je politika katastrofa. No, a došlo na jeho slova. Kdybych věděl, co mě čeká, asi bych do toho nikdy nešel.

Nejdřív se nám všichni vysmívali. Podceňovali nás. Určitě si to ještě pamatujete. A dneska? Ráno jsem se probudil a ptám se sám sebe, jestli mám slavit. A myslím, že ano. Za těch šest let jsme ušli pořádný kus cesty. Někteří z vás říkají, že jsme vznikli jako středopravá strana. Já říkám, že jsme vznikli proti korupci, nehospodárnosti a plýtvání.

Jsme hnutí pro všechny, i když se to nelíbí politikům ani politologům, kterým jsme zbourali jejich poučky. Kritizují nás, že nemáme program. Máme. A jsme dokonce jediní, kteří sepsali dlouhodobou vizi pro naši zemi.

Myslím, že hnutí ANO je skvělý úspěch. Vyhráli jsme už čtvery volby. A kdyby v roce 2013 nebyly vyhlášené předčasně, vyhráli bychom i je. Naštěstí se to nestalo, nebyli jsme na ten svět politiky a státní správy připravení. Postupně jsme se ale poučili, už nejsme tak naivní, ale dál a se stejnou energií prosazujeme změny k lepšímu pro tuto zemi.

Uspěli jsme i v Evropě, v ALDE. V zahraničí jsme dobře známí a máme respekt.

Vám všem přeju hodně zdraví. A nám všem, kteří jsme aktivně vstoupili do politiky, přeju, abychom pracovali jako jeden tým a byli úspěšní. Ukážeme lidem, že vláda této země se dá vést jiným způsobem a ku prospěchu všech občanů.

A děkuju vám všem, co jste s námi od začátku. Však vy víte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…