Premiér Sobotka: Fond zábrany škod konečně plní svůj účel

07.06.2015 9:18

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se společně s ministrem vnitra Milanem Chovancem v sobotu 6. června 2015 setkal v Kramářově vile se zástupci dobrovolných hasičů. Hlavními tématy jednání byl především Fond zábrany škod, preventivně výchovná činnost, ochrana obyvatelstva, prevence a financování jednotek Sboru dobrovolných hasičů.

Premiér Sobotka: Fond zábrany škod konečně plní svůj účel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka ocenil práci a nasazení dobrovolných hasičů a hasičských spolků, kteří kromě ochrany života, zdraví a majetku pomáhají při evakuaci obyvatel, dekontaminaci majetku a podílejí se také na humanitární pomoci. Dobrovolní hasiči se při těchto nelehkých úkolech často musejí potýkat se zastaralou technikou nebo zázemím. Společně s ministrem vnitra proto předseda vlády prosazuje vznik dotačního programu, který má zlepšit podmínky pro výkon služby jednotek sboru dobrovolných hasičů.

„Letos poprvé budou z Fondu zábrany škod rozděleny významné finanční prostředky také pro dobrovolné hasiče. Fond zábrany škod byl po velkém boji prosazen v minulých letech změnou zákona o pojišťovnictví, do tohoto fondu nově přispívají pojišťovny. Návrh byl prosazen ještě před parlamentními volbami a já jsem ho tehdy jako předseda opoziční sociální demokracie velmi intenzivně prosazoval a jsem rád, že tento fond začíná plnit konečně svůj účel a poprvé v tomto roce z něj bude rozděleno 97 milionů korun na investiční dotace právě pro sbory dobrovolných hasičů, a to především na zásahovou techniku – 30 obcí dostane příspěvek ve výši 2,5 milionu korun a 15 obcí dostane příspěvek ve výši 1,5 milionu korun,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.