Premiér Sobotka: Politika se podle sociální demokracie nesmí dělat jen s kalkulačkou v ruce

21.03.2016 10:12

„Srdcem“ nazvala ČSSD noviny, kterými se rozhodla prezentovat občanům výsledky svého dosavadního působení ve vládě a rovněž práci sociálních demokratů ve vedení krajů. Každý je najde ve své schránce. „Chceme touto formou lidem sdělit, co už se vládě povedlo prosadit a jaké to pro ně má konkrétní přínosy. Účty občanům v novinách skládají rovněž naši hejtmani a další krajští představitelé sociální demokracie,“ uvedl premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Premiér Sobotka: Politika se podle sociální demokracie nesmí dělat jen s kalkulačkou v ruce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Občané se z novin dozvědí, jak jim jednotlivé kroky vlády pomůžou a co se chystá vláda prosadit v příštích měsících. ČSSD například vysvětluje, že se úspěch v podobě růstu HDP musí projevit ve zvyšování mezd a tvorbě nových pracovních míst, proč bylo nutné vyplatit jednorázový příspěvek důchodcům, jejichž penze předchozí pravicové vlády v minulých letech nezvyšovaly, jaké přínosy bude mít zvýšení minimální mzdy, proč chtějí sociální demokraté vrátit proplácení prvních tří dní nemocenské nebo jakým způsobem se pracuje na zvýšení bezpečnosti občanů, boji proti tzv. šmejdům či zvládnutí migrační krize.

Noviny vycházejí ve čtrnácti mutacích, takže se kromě informací o činnosti vlády lidé dozvědí také to, jak pracují sociální demokraté přímo v jejich kraji. Právě spolupráce vlády, krajů i obcí je přitom pro ČSSD jeden z klíčů k co nejefektivnějšímu fungování České republiky a zvyšování kvality života občanů.

„Lidé v novinách najdou konkrétní čísla, ale vedle toho jim chceme říci, že politika se podle sociální demokracie nesmí dělat jen s kalkulačkou v ruce. Jsme přesvědčeni, že základem je lidský přístup, důraz na spravedlnost a solidaritu. Politiku chceme dělat i srdcem, proto jsme tak nazvali i naše noviny, které rozesíláme občanům,“ vysvětlil premiér Sobotka.

Výroba a distribuce novin je součástí jarní kampaně ČSSD Dva roky ve vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…