Premiér Sobotka: V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008

09.09.2016 20:20

V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008, nárůst hlásí i regiony s tradičně vysokou nezaměstnaností

Premiér Sobotka: V srpnu bylo nejvíce volných pracovních míst od září 2008
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V řadě příznivých zpráv z ekonomiky je i dnes zveřejněná zpráva Úřadu práce. Meziměsíčně i meziročně ubyl počet uchazečů o zaměstnání díky prorůstové politice vlády, která generuje pokračující nárůst počtu volných pracovních míst. K 31. srpnu 2016 evidoval Úřad práce ČR celkem 388 474 uchazečů o zaměstnání a podíl nezaměstnaných klesl na 5,3 %.

Výsledkem naší politiky na trhu práce je potěšující skutečnost, že navzdory snížené aktivitě na trhu práce během prázdnin nadále rostl počet volných pracovních míst, a to i v regionech, kde je nezaměstnanost nejvyšší. Například Ústecký kraj hlásí historické maximum od roku 2001 – 8 092 volných pozic. Meziročně pak o 4 359 osob klesl počet mladistvých a počet absolventů v evidenci Úřadu práce ČR klesá celkově.

Velké šance na získání práce v co nejkratší době po ukončení školy mají zejména bývalí studenti technických oborů. Rostoucí ekonomika vytváří nová místa a vytváří také nové požadavky na kvalifikační strukturu pracovníků. Vláda podporuje proto aktivní přístup Úřadů práce k uplatňování účinných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti, aby se ČR i nadále udržela na čele zemí EU s nízkou nezaměstnaností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.