Premiér Sobotka jednal v Karlových Varech se zástupci amerických filmových studií

03.07.2016 12:30

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v neděli 3. července 2016 setkal v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech ke společnému jednání se zástupci největších amerických filmových studií. Hlavním tématem jednání byly podmínky pro produkci filmů a TV pořadů v ČR a novela zákona o audiovizi.

Premiér Sobotka jednal v Karlových Varech se zástupci amerických filmových studií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér České republiky Bohuslav Sobotka

Premiér se zástupci amerického hollywoodského filmu diskutoval o renomé českého filmového průmyslu, atraktivitě a široké nabídce České republiky v tomto odvětví. Tématem schůzky byla také spolupráce s americkými filmovými studii. Jednání navázalo na společné setkání, které se uskutečnilo v dubnu letošního roku v Los Angeles v rámci pracovní cesty předsedy vlády do Spojených států amerických. Předseda vlády tehdy vyzval americké producenty k návštěvě ČR a opětovnému návratu silnější US produkce do České republiky.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v rámci Mezinárodního filmového festivalu v úterý setká také s filmaři a producenty české kinematografie, aby prodiskutovali aktuální stav českého filmového průmyslu a nastavení legislativních podmínek. Vládní kabinet Bohuslava Sobotky považuje podporu české kinematografie za důležitou.

Vláda schválila na svém jednání 1. července 2015 novelu zákona o audiovizi, která zásadním způsobem mění podporu českého filmového průmyslu ze strany státu. Novela zavádí finanční dotace ve výši 180 milionů korun, které směřují do české kinematografie. Stabilní podpora umožní výrobu náročnějších a koprodukčních děl i potřebnou propagaci českého filmu. Peníze pro český film podpoří rovněž turistický ruch a zaměstnanost.

Filmové pobídky

Filmové pobídky jsou ekonomickým nástrojem pro udržení konkurenceschopnosti filmového průmyslu v ČR. Hlavním účelem filmových pobídek je přilákat zahraniční produkce a investory, aby realizovali výrobu audiovizuálních děl na území České republiky a to při využití českých poskytovatelů služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…