Premiér Sobotka po jednání v Ostravě: Cílem vlády je udržet OKD v provozu

06.05.2016 20:29

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v pátek 6. května 2016 společně s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem v Ostravě o aktuální situaci v OKD.

Premiér Sobotka po jednání v Ostravě: Cílem vlády je udržet OKD v provozu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Premiér Sobotka se s ministryní a ministrem setkali s představiteli odborů a zaměstnanců společnosti OKD, regionálními zaměstnavateli, s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, se zástupci regionální tripartity a samospráv dotčených útlumem těžby.

Premiér zřídí pracovní skupinu za účasti ministerstev, kraje a tripartity s cílem zabývat se pravidelně situací kolem OKD.

Vláda situaci v OKD aktivně řeší

Předseda vlády Sobotka jednal také s moravskoslezskými zaměstnavateli v automobilovém průmyslu, kteří nabídli rekvalifikaci a zaměstnání tisícovky pracovníků z OKD.

Vláda ČR situaci v OKD aktivně řeší. Ve středu se k tomuto tématu sešlo mimořádné rozšířené předsednictvo vlády. O dalším postupu budou jednat zástupci vládního kabinetu na svém nejbližším zasedání 11. května 2016, kdy se ještě před samotným jednáním sejde předsednictvo Rady hospodářské a sociální dohody v rozšířeném formátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.