Prezident Zeman: Vyjadřuji uznání a podporu tuniskému boji proti terorismu

22.03.2015 9:15

Prezident republiky kondoloval tuniskému prezidentovi

Prezident Zeman: Vyjadřuji uznání a podporu tuniskému boji proti terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 19. března 2015 kondolenční telegram prezidentovi Tuniské republiky Béji Caïd Essebsimu v souvislosti s teroristickým útokem na sídlo Národního tuniského shromáždění.

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem jsem přijal zprávu o neospravedlnitelném útoku teroristů na sídlo Národního tuniského shromáždění a slovutného Národního musea v Bardo, jehož obětmi se stala skupina mírumilovných zahraničních a tuniských občanů.

Jménem lidu České republiky, který vždy oceňoval tradiční pohostinnost a bezpečí, kterých se mu v Tunisku dostávalo, bych chtěl v tento smutný okamžik Vám, tuniskému lidu a Vaším prostřednictvím rodinám pozůstalých, vyjádřit svoji nejhlubší soustrast.

Chtěl bych současně též vyjádřit uznání a podporu tuniskému boji proti mezinárodnímu terorismu v době, kdy je Vaše země konfrontována s nelehkou situací v sousední Libyi a kdy se navrací do Maghrebu lidé, kteří byli infikováni zrůdnou ideologií tzv. Islámského státu. Chtěl bych Vás ujistit, Excelence, o naší podpoře v boji proti tomuto zhoubnému fenoménu.

Vážený pane prezidente, jsem si jist, že trvalé úsilí o prohlubování demokracie v Tunisku bude pokračovat nezmenšenou silou bez ohledu na tento zavrženíhodný a odporný čin. Rád bych též zdůraznil, že okamžitá a spontánní vystoupení tuniského lidu proti podobným barbarským skutkům v našich myslích znovu potvrzuje touhu všech Tunisanů po spravedlivé a demokratické společnosti.

S úctou

Miloš Zeman
Prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…