Primátor Macura: Rád přispěji na dobrou věc

05.01.2017 20:36

Po 13. hodině přijal ve své pracovně primátor Tomáš Macura zástupce Charity Ostrava, kteří organizují Tříkrálovou sbírku. Se Třemi králi se setkal také náměstek primátora Zbyněk Pražák a další členové vedení města.

Primátor Macura: Rád přispěji na dobrou věc
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

„Rád přispěji na dobrou věc. Oceňuji, že část prostředků podpoří mobilní hospic, který umožňuje nevyléčitelně nemocným lidem strávit poslední chvíle života v rodinném kruhu,“ řekl primátor Ostravy T. Macura.

Darované peníze charita využije na podporu Mobilního hospice a ošetřovatelské služby sv. Kryštofa, podporu seniorů v pečovatelské službě Matky Terezy a lidí ohrožených sociálním vyloučení, na dofinancování venkovního sociálního zařízení táborové základny pro ohrožené děti a mládež z Charitního střediska M. Magone v Podolánkách, dofinancování hydroizolace a rekonstrukce vstupu v Charitním domě sv. Alžběty, které je zařízením pro přechodný pobyt seniorů, dofinancování rekonstrukce a vybavení vstupních prostor v Charitním domě sv. Václava - domově pokojného stáří a na podporu lidí se zdravotním postižením v chráněných dílnách Charity sv. Alexandra.

Tříkrálovou sbírku organizuje Charita Ostrava a Charita sv. Alexandra. V ulicích Ostravy a okolních obcích bude až do 15. ledna koledovat 350 tříkrálových skupinek.

Při sbírce v roce 2016 shromáždili Ostravané na podporu potřebných lidí rekordní částku 1 673 867 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.