Primátorka Palkovská: Po zimní přestávce bude pokračovat rekonstrukce malé Jablunkovské

14.03.2021 19:37

Zima sice ještě neřekla poslední slovo, ale vypadá to, že jaro je za rohem, a město se proto může po zimní přestávce pustit do poslední etapy rekonstrukce ulice malá Jablunkovská.

Primátorka Palkovská: Po zimní přestávce bude pokračovat rekonstrukce malé Jablunkovské
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

Stavební práce na zbývajícím úseku od ulice Reymontovy po věžák u magistrátu se rozběhnou od pondělí 15. března.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí

„Rekonstrukce malé Jablunkovské je jednou z největších investičních akcí loňského a letošního roku. I když obracíme každou korunu, protože covid a dopady daňového balíčku se nám zařízly do rozpočtu, nezbytné akce jedou dál. Patří mezi ně dokončení rekonstrukce této ulice a pak letos počítáme se zahájením stavby parkovacího domu na Sosně,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

Náročná rekonstrukce celé ulice, která začala v minulém roce, nejen zvýší bezpečnost chodců i řidičů, ale zároveň dodá této lokalitě novou tvář. První etapa od ulice Okružní po Reymontovu je hotova, nyní přijde na řadu zbývající část 730 metrů dlouhé ulice. Díky stavebním úpravám a rozšíření komunikace vznikne po celé délce parkovací pruh pro zhruba 130 podélných stání a vozovka dostane nový povrch. Modernizací prochází také přilehlý chodník včetně přístupových chodníčků k jednotlivým domům a veřejné osvětlení. V rámci rekonstrukce přibyly i estetičtější polozapuštěné kontejnery. Po skončení stavebních prací dojde na závěr i k výsadbě nové zeleně.

Stavební práce na malé Jablunkovské ovlivní podobně jako v předchozích etapách provoz v místech staveniště. Od 15. března bude malá Jablunkovská postupně po úsecích uzavřena, a to od ul. Reymontovy směrem k ulici Mánesově. Pro urychlení rekonstrukce začnou stavební práce zároveň i z druhé strany na prostranství před věžákem na Jablunkovské 718. Přechodnou úpravou provozu bude rovněž dotčena část ulice Jablunkovské, na přilehlých ulicích Čapkova a Alešova dojde postupně k úpravě provozu. Prosíme řidiče, aby respektovali přechodné dopravní značení, a také chodce, aby dbali při průchodu stavbou zvýšené opatrnosti. 

„Prosíme občany bydlící v této lokalitě o trpělivost a pochopení. Vždy když se něco nového buduje, nese to s sebou určité nepohodlí, ale výsledek bude stát za to,“ dodala primátorka.

Termíny uzavírek jednotlivých úseků a další podrobnosti najdete na stránkách města v odkazu Doprava - přehled uzavírek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…