Procházka (VPM-NK): Ombudsman pro seniory? Určitě ano!

02.10.2014 10:49

Musíme se postarat o naše seniory, proto představujeme program pro naše seniory.

Procházka (VPM-NK): Ombudsman pro seniory? Určitě ano!
Foto: VPM-NK
Popisek: MUDr. Miroslav Procházka

Mým dlouhodobým snem je vytvoření institutu „Seniorského ombudsmana“, člověka, na kterého se tato konkrétní skupina obyvatel bude moci obracet se všemi svými strastmi a problémy. Každodenně se ve své ordinaci setkávám především se seniory, každodenně řešíme nejenom zdravotní problémy a proto mě v minulosti napadla myšlenka zřídit institut „Seniorského ombudsmana“, tedy člověka, který bude úředníkem městské části a bude se zabývat pouze a jedině problematikou seniorů. Bohužel jsme jim v této dnešní hektické době přestali naslouchat! Je na nás mladších, abychom jim všem zajistili důstojné a klidné stáří a také bytí. Protože si velmi vážím našich seniorů, jejich moudrosti a životních zkušeností, sestavili jsme pro ně tzv. „Seniorský program“.

   Hlavní náplní ombudsmana bude bezplatné poradenství a podávání informací v oblasti zdravotnictví, bydlení, využití sociálních dávek, příspěvků na bydlení a také nezbytnou právní pomoc. Institut ombudsmana začneme projednávat ihned po nástupu do zastupitelských funkcí. Nezbytným bodem našeho programu pro seniory je zajistit další nebytové prostory pro klubovou činnost a to včetně financování těchto kluboven. Samozřejmostí je poskytnout finanční příspěvky na samotnou klubovou činnost Svazu důchodců. Dále zajistíme více instruktážních besed, akademií na témata: bezpečnost, kurz sebeobrany, lékař a vy, sociální problematika a obrana proti tzv. „šmejdům“. Nedílnou součástí programu je také aktualizace komunitního plánu Prahy 3, který se zpracovává od roku 2008 a stále není hotov. Budeme bedlivě naslouchat připomínkám a podnětům našich seniorů.

Vážení senioři, věřte našemu TÝMu, budeme bedlivě naslouchat Vašim připomínkám a podnětům!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VPM-NK

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…