Prokeš (Patrioti): Tak se bude krást a přepadávat!

03.02.2015 19:09

Ministr životního prostředí Richard Brabec (http://tema.novinky.cz/richard-brabec-) (ANO) nařídí platit za výkup kovů jen bezhotovostně a po předložení dokladu. Takto to nejde dělat.

Prokeš (Patrioti): Tak se bude krást a přepadávat!
Foto: Archiv Leoše Prokeše
Popisek: Leoš Prokeš

Pan Brabec,  aby ukázal, že není jen politik co bere plat,  raději nařídí nesmyslnou vyhlášku.  V poslední době nám ukazuje politická strana ANO svojí neschopnost, ano bude hůř. Místo toho aby se poučil z okolních států nebo konzultoval  nové nařízení s odborníky, rozhodnou beze smyslu.

Fakt je ten, že v některých sběrnách se může objevit odcizený materiál, ale pokutováni by měli být ti, co ho vykoupí. Takhle jsou trestané všechny sběrny v ČR.

A ti co podvádí,  stejně najdou jinou možnost jak znovu podvést, např. založí se fiktivní firmu,  ze které budou platit v hotovosti prodejcům kradeného šrotu. Další na místo sběru odpadu začnou raději přepadávat lidi před bankomatem, nebo krást tak,  aby měli peníze v hotovosti. Vážení poslanci z ANO by mohli třeba v budoucnu zakázat hotovostní platby v hospodách a barech, protože pokud tam nebudou peníze v hotovosti, nebude docházet k loupežím a přepadávání hospodských. Na místo tohoto nařízení měli udělat vyhlášku na výkup vypalovaných kovů, tak by se aspoň šetřilo životní prostředí a nedocházelo k požárům. Proč tohle neplatí v zastavárnách? Tam je určitě více odcizených věcí co mají vysokou peněžitou hodnotu?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Leoš Prokeš

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.