První den návštěvy prezidenta republiky v Plzeňském kraji

15.05.2014 8:42

Prezident republiky Miloš Zeman zahájil ve středu dne 14. května 2014 svou třídenní návštěvu Plzeňského kraje na krajském úřadě setkáním s hejtmanem kraje Václavem Šlajsem.

První den návštěvy prezidenta republiky v Plzeňském kraji
Foto: Michal Drabík
Popisek: Prezident Miloš Zeman s plzeňským hejtmanem Václavem Šlajsem (ČSSD)

Prezident republiky položil květiny k pamětní desce věnované „Věčné paměti umučeným a obětem války - 1939 - 1945", setkal se s veterány a s držiteli ceny hejtmana Plzeňského kraje za záchranu lidského života.

U příležitosti prvního dne návštěvy prezident republiky uvedl: „Jsem rád, že jsem na návštěvě nejúspěšnějšího kraje České republiky". V Plzni se prezident republiky setkal s představiteli kraje a podepsal se do Pamětní knihy a dekoroval krajský prapor prezidentskou stuhou.
Na Západočeské univerzitě diskutoval se studenty, kteří se mimo jiné zajímali o jeho názory na volby do Evropského parlamentu, na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín nebo na situaci na Ukrajině. Podepsal se také do Pamětní knihy univerzity.

Při pracovním obědě pohovořil prezident republiky se senátory a poslanci Parlamentu ČR zvolenými za Plzeňský kraj a se členy Rady kraje a zástupci města Plzně.

V Plzni zavítal do společnosti Škoda Transportation, která je předním evropským výrobcem vozidel pro městskou a železniční dopravu. Navštívil výrobní halu a pozdravil zaměstnance.

V odpoledních hodinách na náměstí Republiky položil květinu k pamětním deskám věnovaným památce padlých zaměstnanců města Plzně v 1. a 2. světové válce. Následovalo setkání s představiteli města.

Prezident republiky si prohlédl katedrálu sv. Bartoloměje, kde ho přivítal biskup plzeňský Mons. František Radkovský a po krátkém zastavení u „Andělíčka pro štěstí" následovalo tradiční setkání s občany.

V Plzeňském prazdroji hovořil s představiteli společnosti, ve sklepech si prohlédl výstavu historických sklenic a pohovořil se sklepmistry.
První den cesty zakončil pracovní večeří se zástupci podnikatelské sféry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…