Ramzer (ODS): Přeji dětem, aby byly ve škole spokojené a úspěšné

15.09.2019 8:39

Prvňáčci byli přivítáni v obřadní síni frýdlantské radnice.

Ramzer (ODS): Přeji dětem, aby byly ve škole spokojené a úspěšné
Foto: ODS
Popisek: Starosta Frýdlantu Dan Ramzer

V reprezentativních prostorách obřadní síně frýdlantské radnice přivítal ve čtvrtek 12. září 2019 letošní prvňáky starosta města Dan Ramzer. Spolu s ním prvňáčky vítali i ředitel ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Mgr. Bc. Petr Kozlovský a matrikářka Městského úřadu Frýdlant Ivana Spatzierová.

"Vítání prvňáčků je na frýdlantské radnici tradiční akcí, která dětem začátek povinné školní docházky vždy zpestří. Mnohé z nich jsou v krásné obřadní síni radnice vůbec poprvé a ten slavnostní pocit si užívají," říká matrikářka Městského úřadu Frýdlant. Děti si z vítání domů odnesly pamětní list, klíčenku a lahev na pití.

Během slavnostního aktu si děti také povídaly se starostou města Danem Ramzerem. "Vždycky se dětí ptám, čím by chtěly být, až budou velké. Letos jsme žádné překvapivé povolání neměli, děti se tradičně chtěly stát policisty, fotbalisty, hokejisty, hasiči, učitelkami, sestřičkami nebo třeba doktory. Dozvěděl jsem se také, že se veskrze na první třídu těšily, zaznamenal jsme jen jedno stýskání, že ve školce to bylo lepší. Přeji dětem, aby byly ve škole spokojené a úspěšné," podotkl starosta.

"V obřadní síni jsme letos přivítali 79 prvňáčků ze všech tří pracovišť školy. Jsem moc rád, že se tuto tradici daří udržovat, protože pro děti je to vždy zážitek," dodává ředitel školy Petr Kozlovský.

Vítání prvňáků v obřadní síni tradičně doplnily kulturním vystoupením děti ze Základní umělecké školy, které zahrály na flétny, housle a foukací harmoniku. "Šlo vlastně o překvapení, protože obor foukací harmonika je na frýdlantské umělecké škole nový a dozvěděli jsme se, že naše umělecká škola je jediná v republice, která ho vyučuje. O to více nás těší, že jsme si mohli poslechnout skladby žáků během této akce vlastně v premiéře," uzavírá matrikářka Ivana Spatzierová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě