Redl: Kandidatura je zodpovědnost za sebe i za ostatní... (2. část)

04.08.2018 9:42

V prvním článku jsem upozorňoval na eskalaci problémů ve zdravotnictví, uplynulo pár dní od jeho zveřejnění a o plánovaných protestech zdravotníků čteme denně v tisku. V dokončení článku, představuji další dva body svého zájmu.

Redl: Kandidatura je zodpovědnost za sebe i za ostatní... (2. část)
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Rád bych navázal na svůj předchozí článek a představil vám některé z dalších oblastí mého zájmu. Minule jsem zmiňoval zdravotnictví. Aktuálně se ve zdravotnictví opět situace vyhrocuje, a není divu. Myslím si, že předcházet problémům je poměrně jednoduché, stačí neslibovat co nejsem schopen dodržet. A to se nestalo.

Zpět k mým tématům...Začnu spolky, jednotami a dalšími organizacemi, které jsou fenoménem spíše menších měst a vesnic.

Spolky, jednoty, dobrovolné sbory - dědictví předků s neocenitelnou hodnotou: Málokdo si uvědomuje, jaké bohatství pro nás tyto spolky znamenají. Pro menší města jsou spolky nedoceněným pomocníkem ať už v kultuře, organizaci, či při krizových situacích. Spolky jsou založené na dobročinnosti, a zdaleka jim není přisuzován takový význam, jaký pro společnost a zejména pak malá města a vesnice mají. Se zánikem spolků by zanikla větší část společenského života, a to nezmiňuji náklady na práce, které spolky vykonávají pro obce zcela zdarma. Zájmová činnost by byla možná pouze v rámci dojíždění do větších měst. Náklady pro rodiny s dětmi by tak vzrostly a to nezmiňuji čas, který by bylo nutné vyšetřit navíc na dojíždění. Podpora spolků by se měla zlepšit, měly by se stát nedílnou finanční součástí rozpočtů malých měst a obcí. Dal jsem si za úkol najít možné řešení pro zlepšení situace.

Bezpečnost - v ulicích, městech i na vesnicích: Tvářit se, že bezpečnost na ulicích není náš problém, že statisticky se kriminalita významně nezhoršila, je populistický výrok. Občané vnímají, že bezpečnost na ulicích se významně zhoršila, kriminalita je vyšší a obavy o bezpečnost našich dětí maximální. V současné době se potýkáme i na malých městech s problémem agenturních pracovníků. Jejich ubytovávání v bytech po několika rodinách najednou přináší nemalý problém v soužití s místními obyvateli. A to je jen zlomek problémů, který v současnosti vnímáme. Další problémy se určitě objeví, pokud nebude zvládnut problém s ilegálním vstupem imigrantů na území EU. Naší vládou je to zcela podceňované bezpečnostní riziko, jedině SPD od samého začátku bojuje za bezpečnost v naší republice zastavením možnosti nelegální migrace! A i tento bod programu je pro mě velmi důležitý a budu ho podporovat. Cítím se jako vlastenec, cítím zodpovědnost za to, v jakém stavu naši zemi přenecháme svým dětem. Musíme znovu pozvednout sebevědomí nás všech tak, aby patriotismus k naší vlasti nebyl cizí slovo, a aby hrdost na to co vše náš národ umí, byla součástí našich srdcí. Vím, že to jde, ale politici musí jít příkladem.

Osobně chci zastávat logické postoje k problémům, a logická řešení. Politika se dá dělat mnoha způsoby, a já přesně vím, jak ji dělat chci.

Děkuji Vám, pokud jste dočetli až sem, a těším se na vaše případné názory...

Převzato z profilu.

Mgr. David Redl

  • BPP
  • kandidát do senátu ČR, volební obvod č. 8, Rokycany
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…