Richterová (Piráti): Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací

18.02.2020 5:35

Komentář na facebookovém profilu k financování systému sociální pomoci

Richterová (Piráti): Klíčová je spolupráce mezi obcemi a tzv. sociální prací
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Štve nás, že každoročně plýtvá stát miliardy korun kvůli špatně nastavenému systému sociální pomoci. Reálně totiž nefunguje vládní program výstavby sociálního bydlení a ani obcím se za současných podmínek nevyplácí lidem v sociální krizi pomáhat. Výsledkem je přehazování všech problémů a výdajů na stát a na státní záchytný systém (klokánky, azylové domy, věznice). Tím se ale problémy nevyřeší, zatímco státní výdaje neustále rostou.

„Klíčové je dobře nastavit spolupráci mezi obcemi a tzv. sociální prací. Obce musejí dostat racionální podporu. V současné chvíli je pro ně jednodušší posílat lidi třeba do klokánků a přenášet náklady na stát. Jedná se o několik tisíc měsíčně, které obcím nikdo neuhradí. Po konzultaci s odborníky máme připravené některé rámcové návrhy. Situaci budu řešit také s ministryněmi Dostálovou a Maláčovou,“ řekla v Otázkách Václava Moravce naše Olga Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.