Řihák (ČSSD): Omluví se předseda hnutí ANO v Příbrami?

04.10.2014 8:40

Dne 29.9.2014 vydalo Krajské státní zastupitelství v Praze usnesení, kterým definitivně ukončilo prověřování takzvané kauzy I. polikliniky. Krajský státní zástupce věc odložil s konstatováním, že v dané věci nejde o podezření z trestné činnosti.

Řihák (ČSSD): Omluví se předseda hnutí ANO v Příbrami?
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Krajský státní zástupce potvrdil to, co již od počátku vedení Města Příbram tvrdilo, totiž, že takzvaná komise neovlivnila a ani nemohla ovlivnit prodej I. polikliniky a že při prodeji I. polikliniky volení zástupci města postupovali s péčí řádného hospodáře. Konstatoval rovněž, že prodej byl transparentní a že se po dobu několika měsíců mohl každý o koupi uvedené budovy ucházet a nabídnout cenu vyšší, než nynější vlastník. Potud skutečnosti, které byly těm, kteří se o věc skutečně zajímali, asi zřejmé již dlouho.

Krajský státní zástupce ve svém usnesení zároveň vyslovil názor, že celou situaci by bylo možné vysvětlit i jako možnou manipulaci za účelem vytvoření možnosti stíhání členů takzvané komise pro otevírání obálek. S ohledem na to, že vyšetřování celé „kauzy“ provázely masivní úniky informací z trestního spisu, takže o jeho obsahu měl s největší pravděpodobností větší přehled, než samy vyšetřované osoby, nejeden vyvolený zástupce tisku, a obvinění členů komise přišlo právě na začátku volební kampaně do komunálních voleb přesto, že věc se vyšetřuje již tři roky, nelze se ubránit podezření, zda se ze strany orgánů činných v trestním řízení jednalo skutečně jen o opakované pochybení, nebo byla jejich aktivita, včetně načasování jednotlivých kroků, motivována jinak. Každý si ostatně může sám posoudit, kdo se v průběhu času nezákonně zveřejněnými informacemi z trestního spisu oháněl a komu tím chtěl prospět. Věc je natolik zřejmá, že nepotřebuje komentář.

Jen by bylo dobré porovnat, zda se orgány činné v trestním řízení budou do budoucna stejně „transparentně“ a agilně zabývat i prověřením postavení a případné účasti pana Vařeky v nové rittigovské kauze „Oleo Chemical“, neboť je zřejmé, že toto jméno figuruje ve výčtu bývalých statutárních orgánů uvedené společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.