Řihák (ČSSD): Sestavili jsme funkční vládu. Období lánského puče je za námi

08.03.2015 18:56

Vyjádření k blížícímu se sjezdu ČSSD.

Řihák (ČSSD): Sestavili jsme funkční vládu. Období lánského puče je za námi
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Toto období bylo pro sociální demokracii úspěšné. Velmi dobrou zprávou pro ČSSD byl návrat po zhruba sedmi letech do vedení Poslanecké sněmovny. V rámci nové koaliční smlouvy se podařilo převzít vládní odpovědnost a sestavit funkční vládu, kterou tato republika potřebuje.

Jak hodnotit postavení ČSSD ve vládě a výsledky plnění jejího programu v rámci vlády? Myslím si, že ČSSD se podařilo za dobu, co je ve vládě, prosadit mnoho programových priorit a to již hned v prvním roce fungování. Osobně za velmi dobrý krok považuji zvýšení minimální mzdy, zrušení poplatků u lékaře, vytváření nových pracovních míst či výrazné investování do celé země. V plnění volebního programu budeme pokračovat i v tomto roce.

Jednou z našich priorit je předložení návrhu zákonu o prokazování původu majetku, o jehož ČSSD dlouho usiluje. Zaměřovat se budeme také na zákon o sociálním bydlení, o neziskových nemocnicích či o obecném referendu.

Naše okresní organizace podpořila a podporuje předsedu Bohuslava Sobotku. Podporuje i usnesení naší krajské konference. Které věci se dle Vás musí v ČSSD změnit, aby strana fungovala lépe?  Tak podle mého názoru strana funguje více než dobře. Je zcela jistě potřeba naslouchat občanům, přesvědčit je svou dobrou prací na všech úrovních, a ukázat jim, že pracujeme kvalitně a poctivě.

Hodnocení prezidenta republiky, který je bývalým předsedou ČSSD: 

Myslím si, že prezidenta republiky je v každém případě nutné respektovat. Jsem přesvědčen, že v našem okrese za ním většina občanů stojí a uznává ho, což je velice důležité. Za velmi důležitý také osobně považuji dialog, který se budu spolu s dalšími vrcholovými představiteli společně s prezidentem snažit rozvíjet.
 
Reflexe tzv. lánského puče:

Lánský puč byl jednou z nepříjemných událostí v sociální demokracii a jsem osobně nesmírně rád, že toto období je již za námi. Nyní máme úspěšného předsedu a premiéra, který dokázal, že je tím pravým člověkem, který může tuto zemi někam směřovat a dovést. Osobní vztahy v sociální demokracii jsou nyní velmi dobré, daří se nám všem úspěšně v mnoha věcech spolupracovat. Za velmi důležitou považuji i stabilizaci této země, což byl a je jeden z hlavních cílů této vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…