Robejšek (Realisté): Migrace prý pomáhá proti vymíraní Evropy

08.07.2017 11:15

Na idnes jsem si přečetl zprávu o tom, že Německo řeší problém vymírání díky migrantům. Tuto argumentaci skutečně německá oficiální místa používají. A v pozadí má strašit tvrzení, že když ubyde obyvatel, tak ubyde i blahobytu.

Robejšek (Realisté): Migrace prý pomáhá proti vymíraní Evropy
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: doc. Petr Robejšek oznámil vznik nové strany Realisté

Proto prý jsou migranti, kterým se ne úplně přesně říká uprchlíci, spásné řešení. Podíváme-li se ale na věc  realisticky, tak zjistíme, že ubývání obyvatelstva nepředstavuje ve vztahu k udržení blahobytu zásadní problém.

Argumentovat s magií velkých čísel je pouze velmi povrchní přístup. Země přece nejsou bohaté proto, že mají hodně obyvatel. Jde-li o životní úroveň kdekoliv, tak funguje zcela jiná silná proměnná. Nezáleží ani tak na absolutním počtu obyvatel, ale o to více na podílu těch, kteří pracují. Ale ani to není celá pravda, protože není práce jako práce. Z hlediska blahobytu každé země je důležité, aby ti, kteří pracují, vyráběli zboží s vysokou přidanou hodnotou. A proto může i ubývající obyvatelstvo udržet nebo dokonce zvýšit svůj blahobyt, když udrží nebo zvýší podíl těch, kteří vytváří vysokou nadhodnotu.

Německo, ale ani žádný jiný stát v Evropě, hned z několika důvodů nepotřebuje transfuzi personálu pro rychlé občerstvení nebo uklízecí čety. Jednak proto, že ti, kteří v těchto povoláních pracují, musí ke svému výdělku často dostávat i státní sociální podporu. Takže jejich přínos k prosperitě společnosti je spíše plus minus nula. Navíc mají cizinci, a to i v těchto nenáročných oborech, tím větší problémy, čím vzdálenější jsou Evropě zvykově, hodnotově, kvalifikačně, motivačně a v neposlední řadě i jazykově. Takže když už by některé evropské státy postrádaly personál na jednoduché práce, tak je pro ně účelnější podpořit imigraci z těch zemí, které jim jsou kulturně, hodnotově a jazykově bližší. A to vůbec nemluvím o rozjíždějící se robotizaci, která bude velmi radikálně snižovat poptávku po těch, kteří vykonávají jednoduché pracovní činnosti.

A tak tvrzení o tom, že Německo, potažmo Evropa řeší problém vymírání díky migrantům, dostává úplně jiný význam, než si politici a publicisté přejí. Faktem je, že politické a mediální elity připouštějí to, aby pašeráci lidí dováželi do Evropy nejenom civilizační a náboženský, ale i sociálně-politický konflikt.

Díky tomu, že pašeráci lidí nerušeně kšeftují, bude v Evropě přibývat těch, které bude třeba sociálně zabezpečit. A vzhledem k tomu, z jakých civilizačních okruhů mnozí z nich přicházejí, tak poroste podíl těch, kteří nespokojenost s nedosažitelností svých iluzí o pohodlném životě  v Evropě budou projevovat částo velmi násilnými způsoby. A jelikož na ně evropský policejní aparát není schopen, respektivě nesmí, dost radikálně reagovat, nebude jejich militantnost nikterak blokována.

Je proto nutné zabránit tomu, aby je po té, co začal příliv Syřanů a Afgánců oslabovat, nahradili ekonomičtí migranti z Afriky. Zapojení většiny z nich do evropského trhu práce je, pokud je to vůbec možné, ještě složitější než integrovatelnost obyvatel Blízkého Východu.

Jedno nechápu. Evropské politické elity v tzv. „arabském jaru“ hrdinně bombardovaly Kaddáfího a Asada, prý aby pomohly demokratizovat arabský svět. Palcové titulky v novinách jim asi dělaly dobře. Ale ti samí politici se neodváží použít násilí proti zločincům, kteří jsou sice bezejmenní, ale kteří svým chováním bezprostředně a masivně ohrožují všechny evropské země. Čemu tito politici svou nečinností pomáhají dnes? Vymírání civilizace v důsledku migrace?

Petr Robejšek, zakladatel Realistů a mentor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…