Rokytka (KSČM): Na "krádeže za bílého dne" se politici jen dívali a dívají

22.06.2015 7:34

Poobědová seance s Moravcem na ČT občas vede k hlubšímu zamyšlení a ohlédnutí.

Rokytka (KSČM): Na "krádeže za bílého dne" se politici jen dívali a dívají
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Korporacemi zkorumpovaní partajní oligarchové okupující po léta sněmovnu a Strakovu akademii se nejen zapojili do ilegálních privatizací národního jmění, včetně bank, spořitelen i pojišťoven, ale nechávali a nechávají spoluobčany - zajaté zákazníky těchto soukromých korporací, bohapustě okrádat.

Vyplynulo to z dnešní diskuse v ČT, když například 50 procent životních pojistek končí předčasně, lidé je vinou nečekané nezaměstnanosti nemohou splácet a odbytné vesměs žádné nedostanou, neboť finanční produkt je nastaven tak, že náklady na něj - včetně vysokých provizí pro zprostředkovatele -, se splácí hned v prvních rocích, takže zákazník, tzv. klient, resp. pojistník nedostane zpět téměř nic.

Není tedy divu, že mzdy ve finančnictví jsou zhruba dvojnásobné oproti průměru v národním hospodářství a tučné zisky zhusta proudí do daňových rájů. Výpadky v příjmech veřejných rozpočtů pak musí dotovat občan prostřednictvím vysoké daně z přidané hodnoty a spotřebních daní. Ovšem i na těch dokážou korporace cizopasit a pomocí podvodů i "karuselových obchodů" čerpat z churavého státního rozpočtu další miliardy korun.

Slova mistra Jana Husa o tom, že není nutné poslouchat představené, když žijí v "smrtelném hříchu", jsou tedy opět velmi aktuální. Krádež je totiž "smrtelný hřích". Dohady mezi Babišem a Šinclem, kdo je více zlobbován se tak ukazují, jak v TOP vysvětlil docent Valenčík, jen jako zástupné mlžení a válčení indiskrecemi mezi strukturami založenými na vzájemném krytí porušování obecně přijatých zásad.

Slovy Matěje Poctivého: Viděl jsem velekněze, který s patnácti miliony schoval celého pána boha ve svém těhotném břichu; viděl jsem vůdce národa, který se dal koupit za soudek špiritusu; viděl jsem nejvyššího sudího, který za pět pokojů s celým zařízením provedl právní důkaz, že loupež je nejpočestnějším řemeslem na světě; viděl jsem policejní aparát dělat hlídacího psa plné kapse, na kolenou před zlatým teletem vlastnictví; viděl jsem žurnalistickou státotvornost, jak rostla z přetučnělých srdcí a dobře podmazaných násadek; nuže, občané, viděl jsem právě dost, abych vám mohl prohlásit, že církev, která má takové služebníky boží, národ, který má takové vůdce, a stát, který má takové úředníky, jsou dohromady i každý zvlášť Augiášův chlév!

Řešení pro občany krajně nepříznivé situace, která může v zájmu "zametení stop" vyústit i do války a jaderné výměny, je přitom celkem jasné: "Je třeba spojit tři klíčové ideje, a to pracovní teorii hodnoty, kybernetickou koordinaci a participativní demokracii jako alternativu k liberální trojici cen, trhů a parlamentu.

V knize, kterou jsem napsal společně s Allinem Cottrellem, vycházím z kritiky názorů Friedricha Hayeka a Ludwiga Misese o ´nemožnosti socialismu´, kterými se nechali inspirovat nejen tvůrci české ekonomické transformace, ale bohužel i mnoho levicových intelektuálů a politiků. Kniha se zabývá modelem společnosti, založené na společenském vlastnictví výrobních prostředků, jenž spojuje systém sofistikované koordinace ekonomických aktivit s přímou demokracií inspirovanou antickým Řeckem.

Je zřejmé, že veškeré finanční vztahy jsou nyní založeny na nesplatitelných a nelegitimních dluzích a tento systém pamatuje na to, aby zmíněné dluhy navždy zmizely. Myslím si, že dříve, nebo později musí přijít jednotná ústava v EU, kde bude uvedeno, že sociální jistoty přinášejí spravedlnost, ekonomické jistoty a stabilitu každému. Patologizace společnosti je již tak velká, že se k tomuto závěru nakonec dojde. I samotní zaměstnavatelé budou mít mnohem snadnější život, pokud zvolí tento bezpeněžní, jednoduchý, jednotný systém," říká prof. Paul Cockshott.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…