Ropková (ČSSD) k bytům pro bezdomovce: Praha opět ukázala, že lidem v nouzi hodlá pomáhat

16.12.2015 11:17

Deset nových bytů pro pomoc lidem bez domova získalo rozhodnutím Rady hl. m. Prahy Centrum sociálních služeb Praha. Byty budou vyhrazeny pro ty, kteří úspěšně prošli předchozími stupni pomoci v nouzi, jako jsou noclehárny a azylové domy. Radní také odsouhlasili Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v hl. m. Praze.

Ropková (ČSSD) k bytům pro bezdomovce: Praha opět ukázala, že lidem v nouzi hodlá pomáhat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

Centrum sociálních služeb Praha (CSSP) dlouhodobě pomáhá osobám bez přístřeší v jejich cestě směřující k návratu do běžného života. Za tímto účelem realizuje program, v rámci kterého prochází lidé bez domova různými stupni pomoci od nízkoprahového centra, přes noclehárny a azylové domy až po vlastní byt. Centrum bude moci nově využívat deset bytů, které mu budou pronajaty hl. m. Prahou. Tím dojde k zásadnímu rozšíření celého programu.

„Dnešní rozhodnutí Rady vnímám velmi pozitivně. Praha tím opět ukázala, že lidem v nouzi hodlá pomáhat. Člověk, který v jednom ze stupňů neuspěje, nevypadne ze systému zpět na ulici, ale sestoupí o jeden schod níže. Naopak do vyššího stupně se lidé dostanou jen v případě, že úspěšně zvládají nároky, které jsou na ně kladeny,“ vysvětlila po jednání Rady zastupitelka hl. m. Prahy Irena Ropková. Ta poskytnutí bytů jako radní pro sociální oblast dlouhodobě prosazovala. Spolu s byty pro lidi bez domova schválila Rada i pronájem dvou utajených bytů pro oběti domácího násilí.

Na program jednání se také dostal návrh Střednědobého plánu rozvoje sociální služeb v hl. m. Praze na roky 2016-2018, který radní taktéž odsouhlasili. „Střednědobý plán je zcela zásadní pro fungování a hlavně zlepšování sociálních služeb v Praze. Tvořen byl ve spolupráci s odborníky na oblast sociálních služeb tak, aby plně odpovídal potřebám obyvatel evropské metropole v každé životní situaci, která vyžaduje naši pomoc,“ vysvětlil význam dokumentu náměstek primátorky Petr Dolínek, který má sociální politiku ve své gesci.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích