Rouček: Snaží se MF Dnes před volbami poškodit ČSSD?

18.04.2014 16:22

Reakce na článek MF Dnes o práci sociálnědemokratických poslanců v EP.

Rouček: Snaží se MF Dnes před volbami poškodit ČSSD?
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Vážená redakce,

s údivem a nepochopením jsem si přečetl Váš dnešní článek nazvaný „Roithová převálcovala bruselské kolegy. Nejlínější je ČSSD“, který vychází ze studie Institutu EUROPEUM zpracované pro Open Society Fund. Studie prý nehodnotí poslance jen podle účasti, ale posuzuje i jejich celkový vliv v Evropském parlamentu.

I když nevím podle jakých kvalitativních či kvantitativních měřítek byla tato tzv. studie vypracována, její výsledky jsou zcela jistě „mimo mísu“ právě z pohledu jednotlivých europoslanců. Vezmu-li vlastní příklad místopředsedy sociálních demokratů v EP odpovědného za zahraniční politiku, nevím, kdo by měl kromě samotného předsedy mít větší vliv na tvorbu, koordinaci i exekuci jednotlivých politik, než právě místopředseda.

V této funkci mám například na starosti vztahy (i jako zpravodaj EP) s Ruskem, USA, Čínou i dalšími světovými mocnostmi. V této pozici dennodenně vyjednávám nejen uvnitř Evropského parlamentu, ale i s ostatními evropskými institucemi, permanentně cestuji téměř po celém světě, dávám rozhovory do nejrůznějších zahraničních médií. Ptám se, kde je tato činnost ve „studii“ vyhodnocena, stejně jako kde je zaznamenána skutečnost, že mám ze všech poslanců například vůbec nejvíce výstupů na plenárních zasedáních?

Jinými slovy, vyhodnocení, kde jsem skončil až na 13. místě, považuji za neférové vůči mé osobě i za zavádějící vůči čtenářům. Přál bych si, abych se mýlil, ale nemohu se zbavit dojmu, že celá akce je dělána pouze s jedním cílem – poškodit před volbami do EP jednu politickou stranu ČSSD.  

Dr. Libor Rouček, místopředseda Evropských sociálních demokratů v EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libor Rouček - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…