Rozvoral (SPD): Czexit tedy vystoupení ČR z EU ano nebo ne?

06.06.2016 9:36

V sobotu se na internetovém serveru Reflex.cz objevila anketa s názvem: „Má Česká republika zůstat členem EU? Reflex vyhlašuje referendum nanečisto.“

Rozvoral (SPD): Czexit tedy vystoupení ČR z EU ano nebo ne?
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Když jsem tu anketu dnes ráno otevřel, tak jsem byl velice příjemně překvapen. Do té doby, hlasovalo dohromady 9.803 občanů. A s jakým výsledkem? 19% tedy 1.860 dotázaných si přálo zůstat členem EU a 81% tedy 7.943 hlasujících chce z EU vystoupit.

Znamená to tedy, že drtivá většina českých občanů přemýšlí zdravým selským rozumem a je vidět, že pavučina byrokratických nařízení prolobbovaná nadnárodními společnostmi a levičácko-centralistické řízení na bázi přerozdělování finančních prostředků nikým nevolené, takže nedemokratické Evropské komise a neschopnost nebo spíše zainteresovanost evropských vládnoucích politiků ochránit kulturní, společenské a demokratické hodnoty celé Evropy a to i přes nesouhlas některých zemí na základě jejího diktátu leží drtivé většině občanů ČR hluboko v žaludku.

Jsem přesvědčen, že těch 19% hlasujících proto, abychom zůstali členem EU, jsou lidé, kteří jsou nějakým způsobem do politiky Bruselu zainteresováni a jsou na ní bytostně finančně závislí. Jsou to zaměstnanci kdejakých neziskových organizací, někteří státní úředníci, lidé, kteří se zabývají různými evropskými dotacemi a granty, jež některé z nich nejsou vůbec potřeba a nakonec všichni sluníčkáři, kteří si přejí, aby byla Evropa co nejvíce multikulturní, a vůbec si neuvědomují budoucí nebezpečí (islamizace Evropy), které by mohlo jejich počínáním nastat.

Také jsem si v té anketě kliknul na jednu z možností a asi nemusím psát, jaká to byla. Jsem pro spolupráci evropských národů a zemí, ale musí to být na základě jasných a spravedlivých pravidel a zachování bezpečí všech občanů. Z toho mi vychází pouze spolupráce svobodných a svrchovaných zemí, které uctívají demokratické, kulturní a společenské hodnoty. Ruku v ruce je také k tomu velice důležité, aby v prvé řadě hájily národní zájmy. Toto všechno není při současném členství v EU možné, a proto jsem pro referendum o vystoupení z Evropské unie. 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.