Rozvoral (SPD): Evropská unie je nedemokratický moloch!

09.12.2016 12:30

Stále častěji se totiž snaží zjednodušit a zrychlit tvorbu zákonů a používá k tomu takzvané „trialogy“, ve kterých se o všem rozhoduje v sekretariátech, tedy mimo zraky veřejnosti.

Rozvoral (SPD): Evropská unie je nedemokratický moloch!
Foto: RadekRozvoral.cz
Popisek: Radek Rozvoral

Podle serveru tiscali.cz se o některých zákonech rozhoduje v takzvaných trialozích, což jsou setkání zástupců Evropského parlamentu, Evropské komise a Evropské rady za zavřenými dveřmi. Tam se dojednává finální podoba zákonů a ty se potom předkládají k hlasování evropským zákonodárcům. Europoslanci však, jako zástupci národních vlád, nemají žádné informace o průběhu neveřejných trialogů, čímž se potvrzuje dlouhodobý trend, kdy jsou zákony velkého významu a všeobecného dosahu dojednávány a schvalovány za stále menšího dohledu veřejnosti.

V minulosti přitom platilo, že každý zákon procházel tříkolovou debatou mezi Evropskou radou a Evropským parlamentem, v jejímž průběhu mělo všech 751 členů Evropského parlamentu dostatek času se s každým zákonem seznámit a vyjádřit se k němu ještě před hlasováním. Stejnou prioritu měly také jednotlivé národní státy. Tím vším se Evropská unie vzdaluje demokratickým principům, což dokládá i to, že ani Evropská komise, ani Evropský parlament nezveřejňují, kdy se konal který trialog a čeho se týkal.

Z toho všeho je patrné, že celou Evropskou unii řídí partička mocných úředníků, kteří se neštítí vůbec ničeho a tak jak nadnárodní korporace písknou, tak se také ve všech těch trialozích skáče. „Je to hnus velebnosti“, jak by řekla paní Kelišová. Pokud je příprava zákonů v EU již takto prohnilá tak je jasné, že bude do budoucna ještě hůře, což pro všechny demokraty znamená, že se tento spolek namyšleného levičáctví a politické korektnosti nedokáže reformovat.

Proto je k zachování demokracie velice nutné zeptat se občanů, zda za těchto okolností chtějí být i nadále součástí takto nedemokratického eurounijního spolku. Z toho důvodu také hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) už nějakou dobu a jako vůbec první politická strana v zemi prosazuje vyhlášení referenda o vystoupení z Evropské unie, aby si lidé sami rozhodli, zda se chtějí podvolovat diktátu Bruselu nebo být součástí Evropy jako nezávislý, svrchovaný a svobodný stát, který bude mít vlastní hranice, měnu, politiku, ekonomiku a který bude s ostatními státy Evropy ekonomicky i politicky spolupracovat bez všech těch eurounijních regulací a bez prosazování multikulturní ideologie.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.